Dalić nakon poraza od Engleza: "Imali smo sreće, mi smo mala zemlja..."

Autor: Beta Beta
nedelja 18.11.2018.
21:53
Izvor: Beta

Hrvati neuspešno završili učešće u Ligi nacija.

Epa/Peter Powell
Epa/Peter Powell

Povezane vesti

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić rekao je posle večerašnjeg poraza od Engleske kako je njegovij ekipi nedostajalo koncentracije u poslednjih desetak minuta, što je posledica velike fizičke iscrpljenosti, ali i da je pored toga ponosan na njih.

"Čestitam Engelskoj na prvom mestu i pobedi. U prvom poluvremenu smo imali sreće, nismo bili dobri. U drugom smo bolje zaigrali. Nakon vođstva imali smo neke prilike, no nismo ih iskoristili. Primili smo zatim dva gola iz prekida"
, rekao je Dalić na konferenciji za medije u Londonu, a prenela je agencija Hina.

"Nisam niti nezadovoljan, niti tužan, jer smo muški odigrali utakmicu. Čestitam na tome svojim igračima", dodao je.

Hrvatska je večeras u Londonu izgubila sa 1:2 u poslednjoj utakmici Grupe četiri Lige nacija "A". Englezi su pobedom osvojili prvo mesto u grupi, dok je Hrvatska ispala u Ligu nacija "B".

"Imali smo sve na dlanu, pobedu na Vembliju... Tužni smo, nije lako igračima. Ovo je bila naša zadnja utakmica u sezoni, no moraju biti ponosni, igrači moraju dići glavu. Pobedili smo Španiju u poslednjim trenucima, sada smo pak izgubili na kraju, to je fudbal. Mi smo mala zemlja moramo biti ponosni na sebe, nemamo uslove, a ostvarili smo sjajne rezultate ove godine", rekao je selektor Hrvatske.

Dalić najavljuje novi pohod Hrvatske, ovaj put na evropski tron.

"Najveća meta i cilj nam je Evropsko prvenstvo, sigurno možemo ponoviti uspeh sa Svetskog prvenstva. Ovo je sada bio veliki temelj za budućnost. U Ligi nacija su igrali mladi igrači, stvorili smo sinergiju s navijačima, to nam je dugo nedostajalo, oni će nas sada prati širom sveta"
, rekao je Dalić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke