De Brujneova "kifla" slomila Čelsi, Siti pobegao na plus 13

Autor: Aleksandar Golubović
subota 15.01.2022.
15:21
Izvor: Sportske.net

Zaslužena pobeda domaćih.

EPA-EFE/Tim Keeton
EPA-EFE/Tim Keeton

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester sitija slavili su na domaćem terenu protiv Čelsija 1:0 u derbiju 22. kola Premijer lige koji je obeležila taktički jako tvrda utakmica i izuzetan gol Kevina De Brujnea za plus 13 u odnosu na današnjeg rivala.

Čelsi je zapretio u 10. minutu nakon odličnog prodora Romelua Lukakua, ali je Belgijanac neoprezno uposlio Hakima Zijeha u ofsajdu i akcija je propala.

Siti je uzvratio sa intezivnim napadima stežući obruč oko gola Kepe Arizabalage, a solidan pokušaj glavom u 14. minutu imao je Džon Stouns, čiji udarac je lako ukrotio španski čuvar mreže.

Najbolju priliku u prvom poluvremenu propustio je Džek Griliš u 39. minutu kada je u situaciji jedan na jedan sa Arizabalagom promašio nemoguće.

Finiš poluvremena obeležio je i neoprezan start Žoaa Kansela nad Kristijanom Pušilićem. Portugalac je otvorenim stopalom išao na nogu krilnog fudbalera Čelsija, ali se srećom sve završilo bez težih posledica.

U nastavku meča prvi je zapretio Čelsi, već nakon tri minuta igre kada je Lukaku raspalio po lopti, ali je Ederson pročitao udarac belgijskog napadača.

U 53. minutu Mateo Kovačić, koji je već imao žuti karton, neoprezno je startovao nad Kajlom Vokerom, ali je centaršut Kevina de Brujnea iz slobodnog udarca lako uhvatio Arizabalaga.

Dva minuta kasnije Rahim Sterling je zatražio penal nakon "sendviča" sa Kanteom i Alonsom, ali je pomoćni sudija signalizirao ofsajd.

De Brujne je u 63. minutu pokušao da iznenadi Arizabalagu iz slobodnog udarca, ali je španski golman bio na mestu.

Pet minuta kasnije oprobao se i Sterling, ali je lopta posle njegovog udarca završila pored gola.

Siti je poveo u 70. minutu odličnim golom De Brujnea, koji je u svom stilu nakon solo akcije poslao "kiflu" iza leđa danas sjajnog Arizabalage.

Do kraja meča lepu priliku da potvrdi pobedu imao je i Džo Foden, ali je njegov inteligentan udarac otišao preko gola, a nedugo zatim osmelio se i Griliš, međutim rezultat je ostao nepromenjen.

Siti je tako na 16 kola do kraja pobegao prvog pratiocu Čelsiju 13 bodova. Sezona je duga, ali već sada se da naslutiti da "Građani" imaju utabanu stazu na putu odbrane titule.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke