Dečak od 15 godina u seniorskoj reprezentaciji Rumunije za mundijalske kvalifikacije!

Autor: Nemanja Janošev
sreda 03.11.2021.
16:35
Izvor: Sportske.net

Iznenađujuća, ali domišljata odluka.

Epa/Koča Sulejmanović
Epa/Koča Sulejmanović

Povezane vesti

Selektor fudbalske reprezentacije Rumunije Mirel Radoi odlučio je da pozove petnaestogodišnjeg Enesa Salija za predstojeće utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru.

Rumuni i te kako imaju za šta da igraju u poslednjem prozoru kvalifikacija za odlazak u Katar. Biju bitku za baraž zajedno sa Severnom Makedonijom i Jermenijom, pa su im neophodni pozitivni rezultati protiv Islanda i Lihtenštajna. Biće favoriti i daju im se dobri izgledi da se nađu u doigravanju za put na planetarno okupljanje.

Međutim, veliki pritisak koji se oseća u reprezentaciji ne smeta selektoru Mirelu Radoiju da pozove mladića od 15 godina u nacionalni tim. U pitanju je Enes Sali, momak rođen u Kanadi, sa turskim korenima, ali su mu roditelji rođeni, odnosno odrasli u Rumuniji, otuda pravo na državljanstvo.

Pitanje je koliko im on može pomoći u narednim utakmicama, iako je reč o veoma talentovanom fudbaleru. Iza svega se krije njegovo "vezivanje" za reprezentaciju Rumunije s obzirom na to da žele da u budućnosti nosi njihov dres.

Enes Sali nastupa za Farul iz Konstance, igra na poziciji ofanzivnog veziste i nastupio je već u sedam navrata u aktuelnoj sezoni elitnog rumunskog prvenstva postigavši jedan pogodak.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke