Dejo otvorio dušu, Crna Gora ''na dnu provalije''!?

Autor: Darko Mitrović
utorak 31.12.2019.
09:34
Izvor: Sportske.net, vijesti.me

Ne beži od problema, ali ne može da veruje i koliko je pehova zadesilo ''Sokolove''.

Sportske.net/Nikola Krstić
Sportske.net/Nikola Krstić

Povezane vesti

Reprezentacija Crne Gore neće 2019. godinu pamtiti po dobrim rezultatima.

Naprotiv, u godini na izmaku ostvarila je očajan rezultat u kvalifikacionoj Grupi A, gde je zauzela poslednje mesto, bez ijedne pobede.

Na sve to nadovezala su se i dešavanja pred utakmicu sa reprezentacijom tzv. Kosova u Podgorici, kada su ''Sokolovi'' ostali i bez selektora Ljubiše Tumbakovića, ali i dvojice reprezentativaca Mirka Ivanića i Filipa Stojkovića,  koji su odbili učešće u toj utakmici i samim ti završili sa reprezentacijom Crne Gore.

Na kraju teške godine, prvi čovek FSCG Dejan Savićević priznao je da je ovo rezultatski najlošija godina za crnogorski fudbal od osamostaljenja njihove države.

''Došli smo do kraja provalije.

Slažem se da je ovo naša najgora godina od osamostaljenja, ne samo što se tiče A reprezentacije, već i globalno - nikad nisu bili slabiji rezultati.

Svetle tačke su kadeti koji su se plasirali u elitnu rundu kvalifikacija, futsal i nastup Sutjeske u Evropi. Sve ostalo je bilo ispod nivoa, barem onako kako ja gledam na stvari.

I omladinska, i mlada reprezentacija, i svi ostali, treba da poprave rezultate, jer nisu na nivou na kojem bi trebalo da budu'', naglasio je Savićević, a prenose ''Vijesti''.

Ipak, kada je ''A'' reprezentacija u pitanju, opravdanje za loše rezultate treba možda tražiti i u brojnim povredama najboljih igrača, Stevana Jovetića i Stefana Savića pre svih.

''To nije samo u protekloj godini, već od septembra 2018. - prate nas neverovatni pehovi s povredama. Toliko nam se igrača povređuje da je to stvarno fenomen.

Zašto je to tako, zbog čega je - verujte, dosta puta sam i sam razmišljao o čemu se radi. Pa čak i igrači koji imaju najbolju fudbalsku konstituciju, motoriku trčanja, koji su fizički spremni, koji se do sad nikad nisu povređivali - i oni su počeli da se porveđuju.

Savić i Vešović, na primjer. To nas prati od od septembra 2018, ali ne samo to - imali smo nesvirani penal u Rumuniji na početku Lige nacija, pa penal koji je sudija svirao protiv nas u Bugarskoj zbog faula van šesnaesterca na početku kvalifikacija'', objasnio je Savićević.

Kao jedno od rešenja u koje polaže velike nade Savićević ističe i novu meru, da će u seniorskim klubovima u Crnoj Gori morati da igraju najmanje po dvojica igrača mlađih od 21 godine.

''Uz sve poštovanje prema starijim igračima - oni nisu budućnost našeg fudbala. Nemam ništa protiv njih, to su dobri momci, i oni gledaju neki svoj interes, ali bolje je u Prvoj ligi da igraju klinci, nego igrači od po 36 ili 37 godina'', poručio je Savićević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
REV
Tuesday, 31.12.2019
10:56

I protiv nas ste bili osteceni u Beogradu (to nam je i donelo prvo mesto u grupi), ali, kakva drzava, takav i fudbal, to je staro pravilo...