Delirijum na "Poljudu", Prosinečki prokockao 3:0!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 30.07.2023.
23:15
Izvor: Sportske.net

Dalmacija slavi.

twitter
twitter

Povezane vesti

U predivnoj fudbalskoj atmosferi na splitskom "Poljudu", pred punim tribinama Hajduk je sa 1:0 u derbiju Jadrana savladao Rijeku i tako upisao još veliki trijumf u drugom kolu HNL-a, nakon što je na premijeri prvenstva bio bolji od Dinama u Zagrebu rezultatom 2:1.

Baš kao i protiv Zagrepčana, i večeras je heroj Dalmatinaca bio mladi Amerikanac litvanskog porekla Rokas Pukštas, koji je postigao pobedonosni gol za "bile" u 50. minutu na asistenciju novajlije iz Maroka Fahda Mufija.

Fenomenalna utakmica ranije danas odigrana je u Zagrebu, gde je domaći Rudeš pod vođstvom Roberta Prosinečkog vodio protiv Osijeka sa ubedljivih 3:0, ali je na kraju poražen zahvaljujući neverovatnoj partiji iskusnog golgetera Mije Caktaša, koji je ušao sa klupe u 70. minutu i postigao het-trik za goste.

Domaći su posle 40 minuta igre imali, činilo se nedostižnih, 3:0. Golove za ekipu Roberta Prosinečkog postigli su Andrej Lazarov i dva puta Luka Pasariček. Argentinski napadač Ramon Mijarez smanjio je do kraja prvog dela, a onda se sve promenilo u završnici.

Ključan je bio ulazak Mije Caktaša 20 minuta pre kraja utakmice. Bivši centarfor Hajduka iz Splita i ruskog Rubina postigao je svoj prvi gol na meču u 76. minutu, drugi za izjednačenje u 83, da bi feneomalni Caktaš kompletirao het-trik dva minuta pre isteka 90 minuta, i tako doneo veliki preokret i tri boda svom Osijeku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke