Derbi Italije - Poster za "kalćo"

Autor: Boris Jovanović
utorak 06.01.2015.
12:36
Izvor: Sportske.net

Najveći italijanski derbi na programu je večeras. Manćini bi mogao da lansira Podolskog od prvog minuta, Juve se više plaši Ikardija. Inter je umeo da iznenadi velikog rivala, ali čini se da je Juve apsolutni favorit.

Beta/AP Photo/Emilio Andreoli
Beta/AP Photo/Emilio Andreoli

Povezane vesti

Godina za Seriju A nije mogla da bolje počne, veliki "poster" derbi je svakako duel Juventusa i Intera. Ovo je najveća utakmica i rivalstvo u italijanskom fudbalu kada je animozitet klubova u pitanju, i čak ni uspesi Milana u Berluskonijevoj eri nisu narušili rivalstvo dva kluba.

"Kalćopoli" je animozitet pretvorio čak u otvorenu mržnju, pa je svakako odlično što ćemo večeras, u prvom kolu u 2015. gledati obračun u Torinu.

Roberto Manćini je Juventus za koji je navijao u mladosti razočarao prošle godine sa Galatasarajem u grupnoj fazi Lige šampiona, a na račun "Stare dame" je osvajao titule sa Interom u drugoj polovini prošle decenije.

Večeras će, s obzirom da Ikardi nije u formi, verovatno početi sa Lukašom Podolskim u napadu. Nemac je navijač Juventusa, italijanski mediji su iskopali njegovu izjavu iz 2007.

"Inter je prvak jedino jer smo mi u Seriji B. Stvarno mislite da bi imali šanse da je Juventus nije izbačen", rekao je tada Podolski.

Međutim, to je prošlost, večeras će on biti pretnja za odbranu Juventusa, ali "Bjankoneri" se plaše Maura Ikardija. On ima naviku da daje golove Bufonu, pre dve godine je na isti datum, u prvom kolu posle nove godine srušio neprikosnoveni Konteov Juventus, dao je dva gola za Sampdoriju. Međutim, Argentinac nije u ovom trenutku po ukusu Manćinija pa bi mogao da bude na klupi...

Interovi navijači pamte i pobedu od 3:1 kojom su prekinuli strašnu seriju Juventusa bez poraza u Seriji A, kada su Milito i Gvarin matirali najboljeg italijanskog golmana. Tada je Stramaćonijev Inter disao za vrat šampionu, ali se posle par meseci sve raspali.

Inter uglavnom parira Juventusu u međusobnim duelima poslednjih godina, mada su "Bjankoneri" mnogo bolji tim. Uz to njihov rekord kroz istoriju je takav da Inter nema baš čime da se pohvali.

Domaćin je izgubio Superkup u Dohi pre odlaska na pauzu, ali to je nebitan trofej, Alegri želi pobedu a onda i dva pojačanja, jedno u odbrani, gde bi trebalo da stigne Rolando i drugo u ofanzivi, gde su sve karte bačene na Snajdera.

Alegri je dobro prolazio protiv Manćinija u međusobnim duelima, on se uzda u tvrđavu na kojoj Juventus ima 24 pobede u poslednjih 25 mečeva, jedini je odoleo Mihajlović pre par nedelja.

Neće menjati gotovo ništa, Tevez i Ljorente počinju, Markisio bi trebalo da igra iza njih, Pirlo, Vidal i Pogba će činiti vezni red.

Od naših, Kuzmanović počinje za goste, Vidić je rezerva. Počinje u 20:45.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
juventino
Tuesday, 06.01.2015
13:43

Dobro je rekao Pigba u vezi ove tekme:nn“The Inter game is like a derby – it’s always a difficult one and we want to win it.”