Detalji Barsinih finansija - Mesi? Izvesniji je bankrot!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 25.01.2021.
18:25
Izvor: Sportske.net

Katalonci su zaista u ogromnim problemima.

EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA
EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA

Povezane vesti

Fudbalski klub Barselona prolazi kroz najteži period u novijoj istoriji, a sada su poznati i detalji.

Od ranije se zna da su Katalonci u velikim finansijskim problemima, a sada su procurele sve informacije. Barselona ima ukupan dug od preko MILIJARDU evra 1.1730, a od toga je posebno važno istaći jednu stavku - Katalonci imaju rok do 30. juna da vrate dug od 266 miliona evra inače će prekršiti finansijski fer plej.

Kao što znate, fudbalska godina se računa od 1. jula pa narednih 365 dana, i u tom periodu klubovi moraju da imaju sve "ispeglano", odnosno koliko potroše toliko i da zarade. Baš zbog toga je Barselona letos i izvršila čudnu transakciju sa Juventusom gde su u središtu bili Artur Melo i Miralem Pjanić.

Barselona trenutno nema upravu, privremena sa Karlosom Tusketsom nema ovlašćenja za veće poslove, tako da će novog predsednika dočekati ogroman dug i kratak period za rešenje problema.

Dugoročno gledano, Barsa je u problemu koji neće tako lako rešiti, i pominju se novi krediti i zaduženja u bankama.

I onda, glavno pitanje koje niko još uvek ne sme da postavi - Leo Mesi?

Argentinac godišnje Barsu košta oko 100 miliona evra, ugovor mu ističe 30. juna i novi predsednik će imati zadatak da ga zadrži. Pitanje je samo - sa kojim novcem? Da Mesi prihvati da zarađuje tri puta manje novca u timu koji je odavno ispod evropskog krema?

Nakon što su danas procureli svi detalji, ogroman dug od milijardu i preko 250 koje mora da izmiri do 30. juna, pripremite se, mediji će razapeti Barselonu u narednim mesecima. Kako stvari stoje, izvesnije je da će Barselona bankrotirati, nego što će uspeti da zadrži Mesija.

Izbori su na programu 7. marta, ako ne budu ponovo odloženi...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bojan100
Tuesday, 26.01.2021
07:37

Uz sve gluposti koje si napisao o samoj situaciji u klubu ,a vidi se da lupas onako , jer pojma nemas o tome , necu da komentarisem jer toliko je smjesno , imam za tebe jedan savjet ! Hajde da ti oprostimo to sto ti je svaka treca rijec u komentaru napisana sa progutanim slovom ili se nalazi slovo koje tu ne postoji uzrok je vjerovatno brzo kucanje ... ali druze ti si nepismen pises “ naj bolji “ to se pise sastavljeno , hajde ti malo druze pojacaj vise skolu , a smanji posjetu ovom sajtu , a usput i procitaj malo o Barseloni tamo gdje se moze nauciti mnogo toga , pa da nam fino dodjes NACITAN I PISMEN , a ne ovde da se krstim tvojim komentarima ... molim admina da mi objavi koment , jer je ovo prijateljski savjet , a ne uvredljivi sadrzaj . Hvala

avatar
Dexa
Tuesday, 26.01.2021
04:58

Мa ugasiće seVerovatno, ko Fk Obilić... 🤔

avatar
Nemanjici
Monday, 25.01.2021
20:59

Par losijih sezona i ispadnes odma iz evropskog krem drustva. A ovi se nakrali jako

avatar
Nemanjici
Monday, 25.01.2021
20:59

Par losijih sezona i ispadnes odma iz evropskog krem drustva. A ovi se nakrali jako

avatar
deki trbic
Monday, 25.01.2021
19:50

Treba ga sto pre prodati....unistava polako klub xD

avatar
DRUG OSTOJA
Monday, 25.01.2021
19:43

Niti će bankrotirati, niti će Mesi otići.

avatar
P.S.
Monday, 25.01.2021
19:18

A zašto bi Barsa zadržavala Messija? Elće mogu da pobede i bez njega, a PSG ni sa dva Messija. Da li će u La Ligi biti treći sa njim ili peti bez njega nije mnogo bitno. A u KK ako i prođu Rayo Vallecano bez njega, Sevilja i Bilbao će i sa njim biti nepremostive prepreke.

avatar
Mirjevac
Monday, 25.01.2021
18:55

Prvo ovo nije tacno, zato sto u barci uprava ne postoji koja bi davala ovakve ili bilo koje iujave, ovo su samo novinarske izmisljotine, koje forsiraju Madridski tabloidi prvrzeni Realu i Atletiku, posto im je Barca naj veci konkurent! Drugo sto se tice Mesija da on ima visoku platu, ali pola njegove plate placaju sponzori to i vrapvi na grani znaju! To nije samo u Barceloni da sponzori placaju deo plate naj boljim fudbalerima vec skoro u svim javim klubovima, pogotovu ako se radi o Mesiju on je vec godinama naj bolji fudbaler sveta, zato kazem da sve ovo sto ste napisali nije tavno! Barcajeste u krizi i ne samo ona vec mnogi klibovi, ali Barca ima puno dobrih igraca koje moze da proda i da vrati dug! Barca posefuje i nekretnine i jos drugog kapitala ka sto to i mnogi drugi klubovi poseduju! Barcin problem je sto je odlozila izbore i zato je odlozila resenje problema!