"Đavoli" izgoreli u sopstvenom "paklu", "Pevci" slavili u derbiju kola!

Autor: Aleksa Blaćanin
ponedeljak 27.08.2018.
22:53
Izvor: Sportske.net

Derbi trećeg kola Premijer lige odigran je na "Old Trafordu", a sastali su se Junajted i Totenhem.

Epa/Peter Powell
Epa/Peter Powell

Povezane vesti

Očekivali smo zaista tvrdu utakmicu, sa malim brojem prilika, ali na kraju smo dobili relativno uzbudljiv meč. Utakmica je završena rezultatom 0:3 (0:0) za Totenhem, a utisak je da smo mogli još neki gol da vidimo na utakmici, kao i da je Junajted zaslužio da postigne makar utešni gol.

Murinjo je izveo dosta defanzivan tim, a napravio je čak šest promena u odnosu na sastav koji je igrao protiv Brajtona. Prvo poluvreme je išlo onako kako je želeo Murinjo, uspostavio je dominaciju na sredini terena, a to je sa Ererom, Matićem, Pogbom i Fredom na sredini i želeo Portugalac.

Junajted je držao loptu, ali nije uspeo da stvori velike probleme Ljorisu, osim u par navrata kada je golu pripretio Romelu Lukaku, ali nisu uspeli da zatresu mrežu.

Utakmica je počela u izuzetno sporom ritmu, a prvu grešku je napravio levi bek Totenhema, kada je poslao jednu kratku povratnu loptu ka svom golmanu, pa je Lukaku oduzeo tu loptu, predriblao Ljorisa, ali nije uspeo da pogodi prazan gol, jeste Belgijanac bio malo iskosa, ali ovo je morao da realizuje. Jasno je zašto je Dejvis prvi izbor, Deni Rouz je bio možda i najslabija karija "Pevaca".

Luk Šo je nastavio sa sjajnim partijama na početku sezone, pa je to pokazao i u 19. minutu ove utakmice, kada je fantastično prošao po levoj strani i uputio centaršut, ali Lukaku je slabo reagovao i nije uspeo da realizuje ovu šansu.

Totenhem je imao prvu šansu na meču tek u 25. minutu, kada je Fil Džons poslao jednu nezgodnu loptu ka Matiću, kome je Dele Ali presekao pas i imao zaista lepu priliku, ali nije uspeo da postigne gol. Totenhem je nastavio da pritiska, pa je Lukas Moura pao u kaznenom prostoru, ali sudija je pokazao da to nije dovoljno za penal.

Pogba je zaista loše igrao na ovom meču, ali imao je jednu lepu priliku u prvom poluvremenu, Ljoris je nekako uspeo da odbrani šut, na odbijenu loptu je naleteo Nemanja Matić, ali Vertongen je uspeo da izblokira ovaj udarac.

Junajted je bio relativno bolji u prvom poluvremenu, ali onda je počelo košmarno drugo poluvreme za "Đavole". Jujanted je pravio kardinalne greške u odbrani, a Totenhem je to skupo kažnjavao i na kraju odneo pobedu u gostima.

Kejn je postigao gol u avgustu, pa sada nema probem da to uradi i na "Old Trafordu", po prvi put u svojoj karijeri, to je uradio u 50. minutu utakmice, nakon kornera koji je fantastično izveo Tripije.

Prošlo je samo 2 minuta, a novu grešku Junajted je kaznio Lukas Moura, koji igra kao preporođen u ovoj sezoni, fantastičnu asistenciju je zabeležio Eriksen.

Junajted je pokušao da baci sve karte na napad, imali su nekoliko malih prilika, a na kraju je totalnu ofanzivu kaznio ponovo Lukas Moura, koji je sam istrčao kontru i lako matirao De Heu. Kejn je poslao fantastičan pas i praktično spojio Mouru sa golom.

Evidentno iznervirani Murinjo nije znao šta će od besa, ali evidentno je da on nema kvalitetnog štopera u timu, i ne čudi što je toliko kukao da mu uprava dovede igrača na toj poziciji.

Totenhem je zabeležio i treću pobedu na početku sezone, a Junajted čak drugi poraz, pa je ovo najlošiji start za Junajted još od sezone 1992/1993. Da li će Murinjo ostati na klupi velikana?
-
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak