'Đavoli' spakovani u "Vrećicu" u Birmingemu

Autor: Boban Filipović
nedelja 06.03.2016.
18:50
Izvor: Sportske.net

Na spuštanju zavese na 29. kolo, Mančester Junajted je poražan na 'Houtornsu' od Vest Bromvič Albiona prvi put u svojoj istoriji u Premijer ligi.

BETA/AP Photo/Rui Vieira
BETA/AP Photo/Rui Vieira

Povezane vesti

Nakon dve vezane prvenstvene pobede nad Arsenalom i Votfordom, Mančester Junajted se vratio na staro i razočarao na gostovanju u Birmingemu.

Vest Brom je slavio minimlacem, gol odluke postigao je Venecuelanac Salomon Rondon u 66. minutu.

Domaćin je bio konkretniji rival od samog početka utakmice, redovi ekipe Luja Van Gala delovali su isuviše nepovezano, a stvari je dodatno otežalo isključenje Huana Mate u 26. minutu meča. Španac je u rasponu od tri minuta dobio dva žuta kartona, teško je reći koji je zaradio gluplje. To mu je bio prvi crveni karton u karijeri u Premijer ligi.

Kreg Gardner i Saido Berahino su bili najveća opsanost po De Hein gol, ali se na veliki odmor otišlo pri rezultatu 0:0.

Sa igračem više u polju, Pjulisovi puleni su u drugom delu igre materijalizovali brojčanu prednost.

Odluka je pala nakon 20-ak minuta u nastavku, kada je Salomon Rondon odlično primirio loptu u srcu protivničkog šesnaeserca nakon centaršuta rezerviste Pokonjolija s levog boka i poslao je u desno ćoše Davida De Hee - 1:0.



Vest Brom je do kraja utakmice kontrolisao situaciju na terenu i bez većih problema priveo posao kraju. Van Gal je u finišu probao da razmrda svoj tim izmenama, uveo je Memfisa Depaja umesto Rašforda i mladog Timotija Fosu-Mensaha umesto Darmijana, ali to nije donelo boljitak. Statistika kaže da su 'Đavoli' uputili samo dva šuta ka protivničkom golu i da su kreirali samo četiri šanse za gol na utakmici, i u ovom parametru je od njih u ovom kolu gora samo prežaljena Aston Vila koja je primila čeitri komada na 'Etihadu'.

Britain Soccer Champions League

'Vrećice' su ovom pobedom, trećom u poslednja četiri kola, skočile na 11. mesto na tabeli, dok su 'Đavoli' skliznuli jedan stepenik u odnosu na prošlo kolo i nalaze se na poziciji broj 6.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

53 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mIadenq
Sunday, 06.03.2016
23:53

Tacno jedne dobre, konstantne ekipe nema u ovoj depresivnoj ligi. Lester pojam.

avatar
Liverpool_Zvezda
Sunday, 06.03.2016
23:33

Po meni, Mata je prestrogo kažnjen, a to je i odlučilo utakmicu.

avatar
Ramo Mahalbasic
Monday, 07.03.2016
02:00

Zasto prestrogo,ni sam Mata ne zna sta je mislio onim potezom..

avatar
Liverpool_Zvezda
Monday, 07.03.2016
08:00

Nije za onaj strart trebao dobiti odmah drugi žuti, nego opomenu.

avatar
Manipulator
Sunday, 06.03.2016
23:30

Koji je sad izgovor za poraz?

avatar
Ter-Stegenn
Sunday, 06.03.2016
23:27

Van Gal treba da ostane jos jednu sezonu,kolik otreba da si slep i da ne vidis kakav je Van Gal trener.

avatar
Pipoo
Sunday, 06.03.2016
23:00

LOSOO ... mora da se kupuje jos puno toga da bi imali dostojnu ekipu ... sa ovom ekipom neznam ni fergi dal bi imao bojle rezultate :)

avatar
AxweII
Monday, 07.03.2016
10:20

Sa ovom ekipom Fergie bi do sada osigurao titulu i bacio bi sav fokus na LŠ dok bi u EPL igrao za rezervama...

avatar
Berba9
Monday, 07.03.2016
21:46

Ferguson je ligu osvojio nekoliko kola prije kraja sa dosta slabijom ekipom.

avatar
Steph22
Sunday, 06.03.2016
22:04

Taman covjek da se ponada da ce Junajted nastaviti seriju, a onda se sve srusi. Marsijal ubjedljivo najbolji nas fudbaler. Ali ne moze da igra sam. Nije mi jasno zasto je Kerik bio na terenu, a Snajderlin na klupi (vjerovatno ni van galu nije jasno). Cuo sam da je Vest Brom slavio na svom terenu protiv nas prvi put posle tridesetak godina. Nevjerovatno je to sto je LVG srusio ono sto je Fergi gradio, tuga. LVG ne zasluzuje da bude trener tima kao sto je Junajted, ali nazalost to uprava ne vidi... GGMU

avatar
Grobar Niksic
Sunday, 06.03.2016
21:30

Van galu dozivotni ugovor.... Depaj najbolji zadnjih 4-5 utakmica a dnas na klupu da bi igrao lingard koji se ne pita sa fudbalom... Ali to je van gal ostavite ga da jos vise unisti junajted

avatar
WR10
Sunday, 06.03.2016
21:15

Ne zna se ko je gori klub u crvenim dresovima, Arsenal, United i jos kad se doda Liverpool. Ali ipak toliko je u ovom mecu United takticki podbacio, nije mi jasno zasto stalno mijenja pozicije igracima. Memphis je bio odlican u par utakmica, lik ga na klupu zakova, Šnajderlin takodje tako uz Herreru. I još vadi Herreru, ponekad suludo je komentarisat ove Van Galove poteze. Moje mišljenje da treba doć Mourinho, nije on za duže staze, ali dao bih glavu da bi on iz ove momčadi izvuko maksimum. Uz dobrog štopera i bolje desno krilo, jer sve je ostalo na mjestu. Smalling da nije bio danas dobili bi još koji gol, Blind je toliko pogubljen da ne zna ni sam šta igra.

avatar
S-I-M-K-E_
Sunday, 06.03.2016
21:03

Vinose Rasforda u visine a sad ce da dozivi slobodan pad.:)

avatar
Ole Gunar Solšer
Sunday, 06.03.2016
21:39

Dezurni hejter.

avatar
Sunday, 06.03.2016
21:45

Poketino smiri se

avatar
Paisley > man scums
Sunday, 06.03.2016
20:39
avatar
Riki Kaka_fb
Sunday, 06.03.2016
20:36

ocekivano od mutd ove sezone 1-2 dobre treća kiks i tako manje vise ide cijela sezona realno do kraja grcevita borba s w.ham za europa ligu u kojoj je w.ham favorit

avatar
Ole Gunar Solšer
Sunday, 06.03.2016
20:24

Pa opet katastrofalna partija, i takticki uzasno postavljeno od strane LVG-a. Igraci nisu imali zelje i Mata je napravio uzasnu gresku. Ja shvatam da ce sada svi kritikovati Junajted i van Gala, ali jasno je meni da van Gal zna vise od svih nas kriticara, ali na ovom mecu je imao toliko ociglednih gresaka u postavci. Prvo zasto nisu igrali Varela, Snajderlin i Memfis nalaze se u fantasticnoj formi i ubedljivo su bili najbolji u proslim mecevima. Junajtedu izgleda da ide lose sa slabije rangiranim timovima imaju poraz od: WBA, Sanderlenda, Bornmuta, Norica, Stouka i Sautemptona. Darmijan je bio ocajan, Smoling odlican, Blind direktni krivac kod gola , jedino logicno pitanje zasto je na ovom mecu igrao stopera to je bila van Galova najveca greska. Prvo Blind igra stopera zato sto ima fantastican pas i cini da Junajtedova igra bude brza, ali ima lose postavljanje i bio je umoran sto se videlo i protiv Votfoda. Tesko se nosi protiv napadaca kao sto su Rondon i zato je Roho morao da igra stopera, levog beka Darmijan a Varela desnog. Kerik druga najveca gresko toliko je usporio igru Junajteda da je to neverovatno, Erera mnogo bolje saradjuje sa Snajderlinom. I zato je Morgan morao poceti. I falio je Depaj koji se nalazio u odlicnoj formi jedini dobar u napadu na ovom mecu bio je Marsijal koji je imao par dobrih prodora.

avatar
lonchy88
Monday, 07.03.2016
13:39

Pa slayem se sa tobom apsolutno. S tim da meni darmian prosjecan igrac i da nije kalibar za junajteda. Mislim da je razlog sto je stedio morgana i depaja to sto igramo u cevrtak sa liverpulom.Zato je kerik odigrao cijeli mec a herera i morgan po dio.Poenta je da je van gal igrao kukavicki i bez rizika kao i cijele sezone. Pored martijala, istakao bi i da se lingard trudio dok je imao snage, ali je bilo premalo igraca na polovini vba, cijelu utakmicu.

avatar
Paklena pomorandza
Sunday, 06.03.2016
20:14

...i to sa masnom........
Jos jedan negativni rekord srusio Holandski filozof i demagog.Smesni Junajted porazen na Hotorsu posle 30 i kusur godina.Za celu sezonu Junajted odigrao 2 utakmice vredne gledanju,protiv Evertona i Arsenala,sve ostalo je bilo blamaza,espesali na gostovanjima.Van Gal posle onog "izleta" protiv Arsenala vratio se na staro i dobili smo opet onaj bezidejan,sterilan,konfuzan i mucan za gledanje Junajted,ja mislim da Junajted ove sezone mogu da ga gledaju samo oni koji ga vole i mrze iz dna duse!Ah taj Van Gal i taj Blind,unistili Junajted ove sezone.Pobogu boze,zasto Varela koji je u formi zakucan na klupi,zasto ne Roho stoper vec opet izgubljeni Blind,zasto Karik zadnji vezni kada je Snajderlin prosto blistao zadnje utakmice,zasto takav pristap igre,pola sata do centra pa onda nazad i stoper pas u napred koji obicno zavrsava u nogama protivnika,zasto,kakva je ta taktika pobogu?!Dobio Arsenal i Watforda(sasvim nezasluzeno) i opet poceo da filozofira,da prosipa svoju mudrost na presovima,pa ovo pa ono,aman vise.Sta ocekuje i cemu se nada uprava sa njime na klupi,sta?!Voleli mi ili ne Junajteda ekipa igra najodvartniji fudbal na ostrovu i samo zahvaljujuci De Hei Junajted je tamo gde je a top 4 nikako ne zasluzuju i vise nemam nikakve iluzuje da bi se sezona mogla spasite,to sa Van Galom je prosto nemoguce!

avatar
Realan tip
Sunday, 06.03.2016
20:11

United po starom, latergija, dignu se malo, pa opet latergija i tako sve u krug.Ako ovako nastave postace kao LFC.Ovaj Rondon je zahvalan napadac, kao da je pravljen za PL.

avatar
pepyslav
Sunday, 06.03.2016
20:09

Mata pokazao toliki nivo gluposti, da ga treba kazniti zbog toga.....mada je i sudija morao da pokaze malo vise osecaja za igru, i da mu progleda kroz prste....Blinda odmah staviti na klupu, i otarasiti ga se sto pre, direktan je krivac za gol, a i kiksira konstantno, protiv Watforda je Mensah bio neuporedivo bolji od njega...takodje resiti se parmaka Carricka i Schneiderlina, koji ne zasluzuju mesto u ekipi koja se bori za trofeje, kao i Mata po meni....bolje dati klincima da igraju, uz dovodjenje nekih vrhunskih igraca, nego gomilati nekreativne proseke, koji kad je tesno ne znaju ni na koji nacin da doprinesu poboljsanju igre....znalo se da ce biti ovakva utakmica, ocekivao sam 0:0, i verovatno bi i bilo da Mata nije iskljucen i da Blind nije rupetina....

avatar
ZEX MAN UTD!
Sunday, 06.03.2016
21:29

Schneiderlin ne zasluzuje mesto u ekipi?Auuuu..Pa covek je igracina,zadnje meceve je odigrao maestralno i bio medju najboljima.E sad sto Van Gal uvodi njega koji je defanzivan igrac kada gubi 1:0 to je druga prica

avatar
The KING(guapo)
Sunday, 06.03.2016
20:05

Ovaj Junajted je drzao Ferguson 27 godina u svim aspektima,neverovatno da je Junajted potrosio 300 miliona osim Marsiala koji je jos malda nemaju igraca koji pravi razliku na terenu.

avatar
\'\'God\'\'
Sunday, 06.03.2016
21:06

Tek ce da se vidi koliko je velik bio Ferguson u narednim godinama.

avatar
MANUTD
Wednesday, 09.03.2016
00:29

Nije ti palo na pamet da Web, kao neko ko je bio sudija, zeli mozda da zastiti svog kolegu? Ajde molim te, kakav je to penal za Engleske standarde? Ej Benteke, covek od 2m i 90 kila da onako padne i da se svira penal. U Engleskoj.

avatar
MANUTD
Monday, 07.03.2016
03:06

Geri Nevil je jedan od tih strucnjaka iz studija, eto sada vidimo kako prolazi.

avatar
Steph22
Sunday, 06.03.2016
21:57

Ma sve bih ja to potjerao iz kluba osim De Hee, Marsijala, onih klinaca, Snajderlina i Smolinga.

avatar
Dragan Andric
Sunday, 06.03.2016
20:03

a sad adio a sad adio i kozna gde i kozna kad i moj junajtede jado i bedo cemep i tugo

avatar
Marko Masic
Sunday, 06.03.2016
19:58

Definitivno sam za promenu trenera,al ne moze ni on stalno biti glavni krivac. Igra katastrofa,zadnjih pola sata bez ikakve zelje,jedva polovinu terena presli,stoje na lopti,bez ideje...Dve pobede pa kiks,i tako uvek. Bice dobro ako se izvuce 4. mesto za kvalifikacije za ls,ostalo sve daleko.

avatar
AxweII
Sunday, 06.03.2016
19:56

Pa ne moze svako sa igracem manje da preokrene rezultat. :P Ne, stvarno, gledao sam drugo poluvrjeme i nakon primljenog gola MU je izgledao jos bezopasnije. Ben Foster je mogao piti caj pored gola i caskati sa navijacima na tribini. Ova sesta pozicija je maksimum ove sezone za djavolcice, realno nisu za vise. To zna svaki navijac MU ovde.

avatar
Sunday, 06.03.2016
21:46

Slažem se sa tobom. Ovaj tim ne zaslužuje Ligu šampiona!

avatar
Steph22
Sunday, 06.03.2016
21:57

Za ovo sa Fosterom se apsolutno slazem.

avatar
Sunday, 06.03.2016
19:55

Потпуно заслужен пораз! Неорганизована игра, срљање у празно, безидејно... Смолингу и Де Хеи свака част, апсолутно најбољи играчи Јунајтеда ове сезоне! Смолингу се треба дати орден за храброст, што сваку утакмицу проводи поред пања какав је Блинд, исправљајући сваку његову грешку! Смолинг заслужује поред себе штопера од најмање 50 милиона евра! Мата игра мозгом, а не ногом, што га је коштало картона... Невероватно, нечувено, немогуће лоша партија Манчестер Јунајтеда! ОТКАЗ ВАН ГАЛУ!

avatar
Вучко
Sunday, 06.03.2016
19:55

Ocekivalo se to od rumenog, kakav pajser ne verujem. Varela - Fosu Mensah - Smoling - Roho, zasto ne kapira da sa Blindom i Kerikom ne mozemo da pobedimo. O nisam ni hteo da gledam utakmicu posle 15og minuta.

avatar
CR7
Sunday, 06.03.2016
19:53

Sta kazete,da je bolje pustiti Van Gala jos jednu sezonu umesto da se dovede Murinja?

avatar
\'\'God\'\'
Sunday, 06.03.2016
21:12

Murinjo po mom misljenju nije najbolje resenje za Junajted u ovom trenutku.

avatar
MANUTD
Tuesday, 08.03.2016
13:51

Ne stvarno, ako ste vi zadovoljni takvim penalom i takvom pobedom, onda nemam reci.

avatar
lamps8
Sunday, 06.03.2016
19:53

E a taman mislili da im murinjo ne treba haha

avatar
S-I-M-K-E_
Sunday, 06.03.2016
19:51

Gojko Andrijasevic....Gardner izlazi iz igre,umjesto njega ulazi Sandro,a ne,ide da izvede korner.