Đuričić nakon promocije: "Želim da pokažem svoj kvalitet"

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 09.07.2018.
19:57
Izvor: Sportske.net

Srpski fudbaler Filip Đuričić zvanično je predstavljen kao novi igrač Sasuola.

sassuolocalcio.it
sassuolocalcio.it

Povezane vesti

Filip Đuričić (26) je stigao iz Sampdorije i potpisao je četvorogodišnji ugovor, a prethodnu polusezonu je proveo u Beneventu, gde je stigao kao želja novog trenera Sasuola, Roberta de Zerbija.

Srpski fudbaler veruje da će u novom klubu uspeti da ispuni svoj potencijal.

"De Zerbi je drugačiji trener od ostalih u Italiji, on želi da zadržavamo loptu, da igramo na posed. Siguran sam da ćemo ove godine igrati dobar fudbal. Igrao sam dobro u Beneventu, ali sam pružio možda samo 70%. Imao sam, takoreći, dve godine pauze u Sampdoriji, gotovo da nisam igrao, a mogu mnogo da pružim. Volim da razmišljam o timu, ne kao pojedinac, sve ostalo mi je manje važno. Teren je jedino mesto gde mogu da pričam. Želim da pokažem svoj kvalitet, a teren govori sam za sebe", smatra Đuričić.

On kaže da je dobro upoznao klub u koji je došao.

"Dosta sam razgovarao sa ljudima i rekli su mi da je ovo najorganizovaniji klub u Seriji A. Postoji veliko poverenje u trenera i to se najviše računa. S kim god da igramo, da li je to protiv Juventusa ili Barselone, uvek ćemo ići na pobedu. Što se tiče plasmana, prerano je da pričamo o našim ciljevima, ali uvek gađamo visoko", kaže Đuričić.

Ofanzivni vezista je objasnio na kojoj poziciji se najbolje snalazi.

"Moja omiljena uloga je plejmejker, ali mogu da igram na svim pozicijama, čak i kao lažna devetka. Igrao sam dobro poslednjih par meseci, ali želim da rastem sa timom i moram da budem konkretniji. Želim da radim iz dana u dan i da dajem sve od sebe svake sekunde" rekao je Đuričić.

U Sasuolo je ovog leta stigao i Kevin-Princ Boateng, nekadašnji igrač Milana i Đuričić kaže da je navikao na kvalitetne igrače oko sebe.

"Igrao sam i za Benfiku i za Sautempton i tamo je bilo mnogo poznatih imena, ali za mene je ljudska strana važnija. Ovde su Boateng i Berardi i važna stvar je da su oni dobri momci i da kvalitetno igraju", zaključio je Đuričić.

Sasuolo je počeo pripreme za novu sezonu, a jedna od prvih prijateljskih utakmica biće krajem jula, sa ekipom Sudtirola.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Darkseid
Monday, 09.07.2018
20:06

Msm da niko nikad nece razumeti kako je on dobio 10-ku u reprezentaciji.