Dobre vesti za Marka Nikolića, ali raspored mu ne ide na ruku!

Autor: Darko Mitrović
sreda 15.07.2020.
19:18
Izvor: Sportske.net

Dramatična borba za Ligu šampiona.

Epa/Georgia Panagopoulou
Epa/Georgia Panagopoulou

Povezane vesti

Šampionat Rusije ulazi u samu završnicu, pitanje prvaka je već rešeno, Zenit je ubedljivo prvi, pa je maksimalna pažnja usmerena na borbu za drugo mesto koje takođe vodi direktno u grupnu fazu Lige šampiona.

Tu poziciju i dalje zauzima moskovska Lokomotiva koju odnedavno vodi naš Marko Nikolić, ali posle četiri uzastopna remija, značajno su joj se približili Krasnodar i CSKA.

Krasnodar je danas odigrao svoju zaostalu utakmicu na gostovanju protiv Krila Sovjetov, gde je osvojio samo bod u remiju bez golova, 0:0.

Sada Krasnodar ima dva boda manje od Lokomotive, dva kola pre kraja sezone.

Međutim, Krasnodaru na ruku ide raspored do kraja sezone. Oba puta biće domaćin, i to protiv bezbrižnog Dinama iz Moskve, kao i Ahmata iz Groznog, koji je blizu opstanka u ligi.

Za to vreme, Lokomotiva će u derbiju pretposlednjeg kola sutra dočekati četvrtoplasiranu ekipu CSKA, koja trenutno ima četiri boda manje. U poslednjem kolu Lokomotiva će gostovati Uralu, a CSKA će ugostiti Tambov.
-
baner 4

Zanimljivo je i da su Lokomotiva i Krasnodar oba puta ove sezone u međusobnim duelima igrali nerešeno, 1:1, pa bi u slučaju da na kraju imaju isti broj bodova, odlučivala ukupna gol razlika, a tu je Krasnodar u značajnoj prednosti od sedam više datih golova.

Dakle, ako Krasnodar do kraja iskoristi prednost domaćeg terena i dobije obe preostale utakmice, to će isto morati da učini i Lokomotiva ako želi da zadrži drugo mesto, ali neće joj biti nimalo lako imajući u vidu pomenuti raspored.
 
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke