Dok Srbija čeka, BiH je rešila pitanje selektora! Njihov izbor je stranac o kom se dosta polemisalo!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 21.01.2021.
17:13
Izvor: Sportske.net, avaz.ba

Odluka je danas ozvaničena.

ludogorets.com
ludogorets.com

Povezane vesti

Novi selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine je Bugarin Ivajlo Petev.

To je epilopg višemesečne neizvesnosti oko toga ko će u narednom kvalifikacionom ciklusu voditi sa klupe popularne ''Zmajeve''.

Oko izbora Peteva bilo je podeljenih mišljenja, utisak je da ni navijači nisu oduševljeni, ali on je svesno prihvatio takav izazov, upoznat sa trenutnom atmosferom oko reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Posle ozvaničenja njegovog izbora, Petev se oglasio u razgovoru za ''Avaz''.

''I kod vas sam video neke tekstove koji nisu baš blagonakloni prema meni, ali ja stižem da radim profesionalno i da sa svima imam takvu saradnju. Nemate pojma koliko ja znam reprezentaciji Bosne i Hercegovine. Već sedma ili osam godina sve pratim s velikom pažnjom.

Znam i šta se događalo u baražu. Moram reći da imam velike simpatije prema Bosni i Hercegovini. Imam tu puno prijatelja koji nisu iz javnosti'', istakao je Petev i dodao da ga ''politika ne zanima''.

''Meni miriše da je u svemu bilo malo politike. Mene to ne zanima, niti me je ikada to zanimalo. Mene jedino zanima rezultat i ništa drugo. Samo teren, igrači, reprezentacija i rezultat'', zaključio je Petev.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke