Doktor saopštio Mihajlovićevo stanje, operacija uspela, šta je sledeće?

Autor: Vladimir Stojanović
petak 29.11.2019.
11:51
Izvor: Sportske.net

Rano za prognoze, ali neke stvari su ohrabrujuće. Siniša nastavlja borbu!

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Pored Mihajlovića na konferenciji za novinare je bio Mikele Kalvo, direktor hematologije u bolonjskoj bolnici "Sant'Orlosa". On se prvi put pojavio i dao informacije na Mihino insistiranje.

Praktično, naš trener je želeo da završi ovaj prvi ciklus od četiri meseca, kao i da objasni kroz koje je terapije prošao.

Kalvo je rekao da je učinjeno sve, konstatovana je akutna mjelo-leukemija, odnosno produkcija belih krvnih zrnaca bez ikakve kontrole organizma. Napada kosti i čini ih mnogo slabijima.

"Ono što smo morali da uradimo je da presadimo koštanu srž. Prethodno smo bolest napali lekovima i hemioterapijom kako bi se zaustavilo napredovanje. Ali, osnova je zamena koštane srži, kako bi se bolest naterala u remisiju. Birali smo potencijalne donatore, iz Mihajlovićeve porodice, to su brat i trojica sinova, na kraju smo se odlučili za donatora iz registra"
, kaže Kalvo.

Danas je tačno mesec dana od kada je izvršena intervencija, prošlo je bez problema, lekari su oprezni, identifikovali su bolesne ćelije što im omogućava sofisticiranu terapiju.

"Ne mogu da vam kažem šta se sada dešava još je rano, oprezni smo, tek je početak, ali zadovoljni smo jer smo uspeli da zaustavimo bolest u smislu stabilizacije pacijenta"
, dodao je doktor.

Ohrabrujuće vesti...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke