Dominacija - Amerikanke odbranile svetsku krunu, Holanđanke nemoćne!

Autor: Stefan Matić
nedelja 07.07.2019.
20:00
Izvor: Sportske.net

Ženski nacionalni tim napravio veliki podvig u Francuskoj.

EPA-EFE/SRDJAN SUKI
EPA-EFE/SRDJAN SUKI

Povezane vesti

Golovima kapitena Rapinoa i Lavel u drugom poluvremenu, američki nacionalni tim je došao do svog četvrtog trofeja najboljih na svetu.

Branioci titule u odmah krenuli ofanzivno u prvom poluvremenu na stadionu u Lionu, ali sve zasluge idu odbrani reprezentaciji "Oranja" i golmanu Fenedalu. Reprezentacija Holandije sa druge strane nije uspela da ugrozi američki tim.

Drugo poluvreme je delovalo da će biti izjednačenije, ali posle samo petnaestak minuta odbrana Holandije pravi katastrofalnu grešku, Van der Gragt pravi faul u svom šesnaestercu nad Morganovom, sudija bez dileme pokazuje na belu tačku.

Sigurni realizator je Rapino, 61. minut Amerika vodi sa 1:0!

Samo osam minuta kasnije je stavljena i tačka na finale. Amerikanke sjajno uzimaju loptu na sredini svojim protivnicima, pas stiže do Laval koja sjajnim solo prodorom završava akciju. 69. minut Amerika vodi 2:0!

Finale se i završilo rezultatom iz 69-og minuta, Amerika stiže do svoje četvrte zlatne medalje, Holanđanke su srebrne dok je bronza pripala reprezentaciji Švedske koja je sa 2:1 pobedila Englesku u meču za treće mesto.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke