Donaruma o ''ujedinjenoj Italiji'' i golu u 14. sekundi - Uzalud je dozivao sudiju!

Autor: Darko Mitrović
subota 07.09.2024.
13:30
Izvor: Sportske.net

Nesvakidašnja situacija, ali su je ''azuri'' prevazišli.

EPA-EFE/DANIEL DAL ZENNARO
EPA-EFE/DANIEL DAL ZENNARO

Povezane vesti

Reprezentacija Italije je uspešno započela novi ciklus Lige nacija, iako je primila gol već ''u svlačionici''.

Podsetimo, sinoć je Francuska na ''Parku prinčeva'' povela golom Barkole već u 14. sekundi meča, što je najbrži gol postignut od osnivanja ovog takmičenja, ali i pored tog početnog šoka, Italijani su uspeli do kraja da postignu tri lepa gola i triujumfuju rezultatom 3:1.

Posle svega, zanimljivo je viđenje italijanskog golmana Đanluiđija Donarume u vezi primljenog gola u 14. sekundi meča.

Italijanski mediji pišu da je Donaruma pred početak meča grlio nekoga iza aut-linije, pa nije ni pravilno stavio rukavice do trenutka kada je Bredli Barkola postigao gol!

Protestovao je kod sudije, vičući mu: ''Čekaj me!'' Očigledno, nije ga čuo, a Barkola je za to vreme najpre iskoristio grešku Di Lorenca, a onda i savladao nespremnog Donarumu.

''Još nisam bio spreman, nisam stavio rukavice, pa sam ga molio da sačeka i proveri da li sam spreman, što sudije uglavnom rade.

Ipak, bila je naša lopta, tako da nismo ni mi bili dovoljno pametni da sačekamo nekoliko trenutaka'', rekao je Donaruma za RAI Sport.

Federiko Dimarko je nekih pola sata kasnije izjednačio prelepim volejem levom nogom posle odlične saradnje sa Tonalijem, a u drugom poluvremenu su se Davide Fratezi i Đakomo Raspadori pobrinuli za potpuni preokret.

''Dobro smo reagovali i bila je to odlična predstava. Bilo je teško primiti takav gol, ali momci su držali glavu u igri, bili su mirni i koncentrisani, radili ono što smo pokušavali na treningu, a to je bilo od suštinskog značaja za pobedu u ovom meču.

Sredili smo se. Mislim da su ovde manje-više svi navikli da igraju ovim sistemom. Trener je dobro uradio što je shvatio šta je pošlo po zlu na Evropskom prvenstvu i kako bismo mogli da izbegnemo te greške ponovo.

Bila je to sjajna igra u defanzivi i osećao sam se veoma zaštićeno. Video sam kako se igrači vraćaju i pomažu jedni drugima, pa sam se nasmejao kada sam to video. Video sam Italiju koja je bila ujedinjena, koja je bila željna da se vrati na pravi put i željna pobede.

Ovo sam i očekivao, jer sam tokom cele nedelje video pravi stav, video sam drugačiju atmosferu zajedništva, sa osmehom i željom da se vredno radi. Vratili su se stari osmesi i to je bilo neverovatno doživeti.

Znao sam da će biti teško, posebno kada sam primio tako rano, ali uz snagu cele grupe, preokrenuli smo i doneli rezultat kući'', poručio je Donaruma.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke