Dortmund i Arsenal jure kartu za osminu finala

Autor: Beta Beta
ponedeljak 03.11.2014.
14:52
Izvor: Beta

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda i Arsenala igraju sutra utakmice četvrtog kola u Grupi D u Ligi šampiona, i ako zabeleže pobede, plasiraće se u drugu fazu tog elitnog takmičenja.

Beta/AP Photo/Matthias Schrader
Beta/AP Photo/Matthias Schrader

Povezane vesti

Borusija iz Dortmunda sutra od 20.45 na svom terenu igra protiv Galatasaraja.

Borusija iz tri utakmice ima maksimalnih devet bodova, a Galatasaraj je na poslednjem mestu sa jednim bodom. Toliko ima i trećeplasirani Anderleht, a Arsenal na drugom mestu sakupio je šest bodova.

U prošlom kolu u Istanbulu, Borusija je pobedila Galatasaraj sa 4:0.

Ekipa Jirgena Klopa u domaćem prvenstvu postiže potpuno različite rezultate. U 10 kola pobedila je samo dva puta i pretrpela sedam poraza, što je njen najgori start u istoriji, pošto se nalazi u zoni ispadanja, na pretposlednjem je, 17. mestu.

Borusija u utakmicu ulazi posle poraza u derbiju od Bajerna sa 1:2, a Galatasaraj pobedom protiv Kasimpase, istim rezultatom.

U drugoj utakmici u Grupi D Arsenal na svom terenu igra protiv Anderlehta i potrebna mu je pobeda za plasman u drugu fazu.

"Tobdžije" su u seriji od tri utakmice bez poraza, a u duel ulaze posle prvenstvene pobede protiv Barnlija od 3:0.

U prošlom kolu u Grupi D, Arsenal je u Briselu pobedio Anderleht sa 2:1.

Britain Soccer Premier League

U timu Arsena Vengera mogao bi da bude Teo Volkot, koji se oporavio od teške povrede kolena, ali će duel propustiti Mesut Ozil, Olivije Žiru i Džek Vilšir.

Anderleht u utakmicu ulazi posle remija sa Lokerenom 1:1, a pobedio je samo jednom u poslednjih sedam mečeva u svim takmičenjima.

U belgijskom timu neće biti reprezentativca Stivena Defura, koji je u prvenstvenoj utakmici protiv Lokerena povredio list, a meč će propustiti i Matijas Suarez zbog povrede kolena.

Anderleht nikada nije pobedio u utakmici igranoj u Engleskoj, a poslednji put pobedio je na gostujućem terenu u Ligi šampiona u decembru 2005. godine, protiv španskog Betisa (1:0).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke