Drama bez pobednika na 'Poljudu', buđenje Bosne

Autor: Boban Filipović
petak 12.06.2015.
22:43
Izvor: Sportske.net

Hrvatska i Italija remizirale u Splitu u utakmici koja je privukla najviše pažnej od svih večerašnjih u okviru kvalifikacija za EP. BiH slavile protiv Izraela, Island naneo prvi poraz Česima, Holandija trijumfovala u Letoniji, Belgija pala u Velsu...

Beta/AP Photo/Darko Bandic
Beta/AP Photo/Darko Bandic

Povezane vesti

Dosta drame na 'Poljudu' na meču između Hrvatske i Italije u okviru grupe H koji je završen bez pobednika.

U ranoj fazi meča, u 7. minutu Bufon je skinuo penal Mandžukiću, ali je iskusni golman nedugo potom zatražio izmenu zbog povrede.

Croatia Italy Euro Soccer

Tri minuta kasnije El Šaravi je zatresao mrežu Subašića, signaliziran je ofsajd i dok su gosti protestvovali kod linijskog sudije, 'Vatreni' su istrčali u kontru i došli u vođstvo.

Mario Mandžukić je iz peterca savladao Sirigua nakon centaršuta Rakitića s desnog boka. Ipak, deset minuta pre odlaska na odmor Mandžukić je skrivio penal, igrao je rukom pred svojim golom, Antonio Kandreva preuzeo odgovornost i poravnao rezultat.

Ipak, deset minuta pre odlaska na odmor Mandžukić je skrivio penal, igrao je rukom pred svojim golom, Antonio Kandreva preuzeo odgovornost i poravnao rezultat.

Gracijano Pele je u samom finišu prvog poluvremena imao dobru šansu da preokrene rezultat, velika prilika je otišla u nepovrat.

Drugih 45 minuta dosta neinteresantnije od prvog, bez većih prilka na obe strane ostalo je 1:1, Hrvatska je u samom dinišu ostala sa čovekom manje zbog drugog žutog kartona kapitena Darija Srne.



U istoj grupi, Bugarska je slavila minimalcem na Malti, dok su Norveška i Azerbejdžan remizirali bez bodova u Oslu. Jedini gol za naše istočne susede postigao je Popov početkom drugog dela igre, valja dodati da su Bugari u finišu prvog poluvremena promašili penal.



Tabela grupe H nakon šest kola: Hrvatska 14, Italija 12, Norveška 10, Bugarska 8, Azerbejdžan 4, Malta 1.

U grupi A Turska je ranije trijumfovala u Kazahstanu u gostima, ali je nakon večerašnjih mečeva 6. kola ponovo pala na četvrtu poziciju čime su joj umanjene šanse da se plasira na EP.

Island je tukao Češku u Rejkjaviku i naneo joj prvi poraz u kvalifikacijama, meč je završen rezultatom 2:1. Dockal je doveo goste u vođestvo u 55. minutu, Gunarson je ekspresno izjendačio, a pobedu i lidersku poziciju Islanđanima doneo Sigortson 15-ak minuta pre kraja.



Holandija se vratila na treće mesto na tabeli nakon pobede u gosima kod Letonije od 2:0. Blic-krig 'Oranja', u intervalu od 67-71 minuta, Vajnaldum i Narsing su tresli mrežu domaćina.



Tabela grupe A nakon 6. kola: Island 15, Češka 13, Holandija 10, Turska 8, Letonija 3, Kazahstan 1.


U grupi B Vels je preuzeo čelo tabele nakon minimalne pobede nad favorizovanom Belgijom, jedini gol na meču postigao je Garet Bejl u 25. minutu.



Bosna i Hercegovina se vraćaju u igru, Izrael je savladan u Zenici rezultatom 3:1, premda su gosti sa Bliskog istoka poveli preko Ben Haima u 41. miutu utakmice. Odgovor je usledio ekspesno, Višća i Džeko sa penala su okrenuli do odlaska na odmor, da bi Višća svojim drugim golom rešio sve dileme 15-ak minuta pre poslednejg sudijskog zvižduka.



Istim rezultatom (3:1) Kipar je slavio u Andori, iako je gubio od autsajdera od drugog minuta.



Tabela grupe B nakon šest odigranih kola: Vels 14, Belgija 11, Izrael 9, Kipar 9, BiH 8, Andora 0.




Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Loris Karius
Saturday, 13.06.2015
10:00

Samo da mi neko objasni kako naši susedi mogu da prođu bez izbacivanja iz svih takmičenja na par godina zbog kukastog krsta?!

avatar
JuventusMladost
Friday, 12.06.2015
23:31

Auuuu kakav fair-play igraca Hrvatske... sramota.

avatar
Fungineer Ahkhobh
Saturday, 13.06.2015
09:11

Ma svi treba da cekaju njih dok se posle svakog napada ispricaju sa sudijom i ukradu bar pola sata do kraja meca,ako im ga zabili

avatar
la_simulatorija
Friday, 12.06.2015
23:25

Višća , sine ! Noge ti ljubim !

avatar
ManUtdSrbija
Friday, 12.06.2015
23:21

Bravo komsije! Nisam mogao da pomislim da ce biti prvi u grupi pored Italijaa, al' eto, i to je moguce. Jos jednom, bravo!

avatar
Pera Zambula opet
Saturday, 13.06.2015
09:34

Da jaka im grupa bas, ne zna se ko je gori u toj grupi, a sad ce ih izbaciti zarad skandala sa kukastim krstom, tako da mogu da budu i prvi i poslednji sve jedno je :)

avatar
Pera Zambula opet
Sunday, 14.06.2015
05:48

Italija trenutno ima samo ime, repka im je bas slaba, Slovacka ih je kaznila ako se secas za tu slabost, novi igraci Italije nisu ni blizu kvaliteta Totija i druzine :) Prati malo, ostavi se kriketa....i ti mnesto znas o fudbalu :)

avatar
ManUtdSrbija
Saturday, 13.06.2015
12:58

''Svastika'' me ne zanima uopste, to je problem njih i njihovog saveza. Sto se fudbala tice, ubedjen sam bio da ce biti drugi, ostale selekcije nisu priblizno jake Hrvatima i Italijanima. Prijatno su me iznenadili da su prvi u grupi, ispred ITALIJE! Ako ti je Italija losa reprezentacija, ja ti preporucujem da batalis pracenje fudbala i da se bacis na golf, kriket, ili tako nesto. :)

avatar
Juventus Torino
Saturday, 13.06.2015
12:00

nek je u srbije jaka grupa....eto oni imaju samo slabu italiju, koju deru u obje utakmice

avatar
INTERnacionalista
Friday, 12.06.2015
23:11

..dal UEFA i FIFA imaju spremne kazne za ovaj kukasti krst il im je dioptrija tolika da ga nece vidjet!?

avatar
Fallen
Friday, 12.06.2015
23:02

Nepostojeci ofsajd kod gola.

avatar
BratCescFabregas#4
Friday, 12.06.2015
22:57

Island! Gylfi Sigurdsson Islandski Zidan. Covek je dominantan na terenu skroz. Isto kao u i Swanseaju. Kakva ce borba biti u grupi B do kraja. 5 reprezentacija za 3 mesta se bore. Belgija ce verovatno biti prva iako je veceras izgubila, dok ce Bosna ili Vels biti drugi i treci. Hrvati lagano prvi, najjaca repka na Balkanu ubedljivo, a sigurno i u top5 repki Evrope. Sutra idemo po pobedu u Danskoj!

avatar
Pera Zambula opet
Saturday, 13.06.2015
09:35

Hrvati ama bas nikako ne mogu biti u 5 a ni u 10 reprezentacija u svetu, a i sad ce ih izbaciti.

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Friday, 12.06.2015
22:48

bravo Bosna navijali smo za vas Visca zver igrac brz prodoran borben i Lulic je bio fantastican...Hrvatska odlicno nasamarila smesne Italijane dali su im lep gol...drago mi je da je Vels pobedio i to lepim golom Gareta Bejla...samo jedno pitanje zasto bi Belgija bila favorit protiv Velsa?Belgija mozda ima potencijala ali ne zna ga da iskoristi kad im zatvoris de Brujnea oni su mrtvi on im je glavni i najbolji igrac

avatar
Amar Zo
Saturday, 13.06.2015
00:35

Bgm jaki su Belgijanci , Francuze su isamarali