Drama u Madridu, Real u polufinalu i penal koji će dugo boleti Juventus!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 11.04.2018.
22:42
Izvor: Sportske.net

Juventus bio na pragu čuda, sudija Oliver dosudio diskutabilan penal u 3. minutu nadoknade!

EPA-EFE/JUANJO MARTIN
EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Povezane vesti

Prisustvovali smo sjajnoj utakmici na stadionu "Santjago Bernabeu", bilo je pravo uživanje gledati meč Real Madrida i Juventusa.

U prvih 15 minuta gledali smo fantastičan tempo, šanse na sve strane, a Juventus je bio nešto srećniji u čitavoj priči, stigao je do prednosti od 1:0 nakon samo dva minuta igre.

Centaršut je stigao sa desne strane, prethodno je Daglas Košta uposlio Kediru, Nemac je majstorskim pasom pronašao Mandžukića koji je greši iz ovakvih situacija, 0:1.

Panika se nije uvukla u redove Real Madrida, i dalje su imali rezultat koji ih vodi u polufinale, ali je i Juventus izledao ovoga puta daleko bolje nego u prvoj utakmici. Videli smo novu šansu u 6. minutu za Juve, Daglas Košta je imao šansu, Navas je odbio loptu i kasnije je zaustavio Iguaina.

U 10. minutu šansa za Real Madrid, Ronaldo je pronašao Modrića, ovaj Bejla koji pokušava atraktivno, ali je Bufon odbranio njegov udarac. U 14. minutu nova šansa za Real Madrid, Ronaldo je šutirao, Bufon je ponovo bio na mestu, a na odbijenu loptu je natrčao Isko koji postiže gol. Ipak, poništen je zbog ofsajda, oko ovoga će biti dosta polemike.

Juventus je bio nešto slabiji u periodu od 15. do 30. minuta, kao da su se spremali za nove napade, a onda su ponovo počeli da napadaju oslabljenu odbranu Real Madrida koja je igrala bez Serhija Ramosa danas.

Lihštajner, koji je u 17. minutu zamenio De Šilja, poslao je loptu sa desne strane ka Mandžukiću, hrvatski reprezentativac ponovo glavom šutira i vara Navasa, 0:2!

Prava drama je nastala tada u Madridu, fudbaleri Real Madrida su morali odmah da reaguju i u nadoknadi vremena sreća je bila na strani Juventusa.
 
Varan je glavom nakon centaršuta pogodio prečku, Bufon je, pored toga, bio na lopti, pa je pitanje da li bi lopta završila u mreži da je išla santimetar niže.

Real je u drugo poluvreme krenuo sa Asensijom i Vaskezom, Zidan nije bio zadovoljan izdanjem Gereta Bejla i Kazemira koji su ostali u svlačionici, ali to nije donelo boljitak u igri. Real nije stvarao šanse, Juventus je strpljivo čekao svoju šansu, možda i grešku protivnika, što je i dočekao.

Nakon centaršuta sa desne strane Daglasa Košte, Kejlor Navas ispusta loptu pravo na nogu Matuidija, želimo da isto ponovi tamo i u junu kada bude branio protiv reprezentacije Srbije. Matuidi je siguran, 0:3 za veliku dramu na "Santjago Bernabeu"!

Real je bio opasan od 75. minuta, tada su krenuli silno ka golu Bufona. Imali su tri šanse u tri minuta, Iskov šut je odbranio Bufon, Varan je šutirao preko gola, a dobru priliku je imao i Asensio, sve je to otišlo u nepovrat.  Ronaldo je glavom šutirao posle centaršuta Karvahala, lopta je otišla preko gola, vremena za promenu rezultata je bilo sve manje.

Onda je usledio 3. minut nadoknade, Ronaldo spušta glavom loptu Vaskezu, Benatija ga obara, dosta će se polemisati oko ovoga, Oliver je pokazao na belu tačku! Da stvar bude još gora, Bufon je zbog prigovora dobio crveni karton, drama je dostigla vrhunac.

Naravno, Kristijano Ronaldo je pristupio izvođenju penala, nije pogrešio, Real je u polufinalu!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak