Drogba otkrio kako je "izbušio" Adrijanov transfer u Čelsi

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 18.11.2015.
20:11
Izvor: Sportske.net

Legendarni napadač Didije Drogba obelodanio je u svojoj biografiji kako je Luis Skolari nameravao da ga "otera" iz Čelsija i dovede Adrijana i kako je Roman Abramovič stao u njegovu zaštitu.

BETA/AP Photo/Matt Dunham
BETA/AP Photo/Matt Dunham

Povezane vesti

Bivši napadač Čelsija Didije Drogba odlučio je da neke od najinteresantnijih momenata svoje karijere pretoči u reči, a autobiografija pod nazivom "Posvećenost" od četvrtka će se naći u slobodnoj prodaji.

Novinari "Dejlimejla" koji su imali uvid u autobiografiju Didijea Drogbe rešili su da zaintrigiraju javnost sa nekoliko priča koje je bivši napadač Čelsija stavio na stranice svoje knjige.

Jedna od njih vezana je za transfer Brazilca Adrijana koji je Drogba nehotice "izbušio" tako što je vlasniku kluba Romanu Abramoviču predočio namere Luisa Felipea Skolarija.

Priča se odigrala krajem 2008. i početkom 2009. godine, kada je Skolari pozvao Drogbu na sastanak i saopštio mu da će u januarskom prelaznom roku morati da pronađe novi klub.

Namera brazilskog stručnjaka bila je da Drogbu najuri sa "Stamford Bridža", a da onda u januarskom prelaznom roku na njegovo mesto dovede bivšeg napadača Intera i svog zemljaka Adrijana.

"Odmah nakon sastanka sa Skolarijem pozvao sam gospodina Abramoviča i objasnio mu situaciju" napisao je Drogba.

Nakon što je vlasniku Čelsija predočio šta mu je Luis Skolari rekao na sastanku Drogba je dobio sledeći odgovor:

"Ne, ti ne ideš nigde. Ko ti je rekao da ideš?" rekao je tada Roman Abramovič.

Nekoliko dana nakon tog telefonskog razgovora, 9. februara 2009. godine, Roman Abramovič je smenio Skolarija čime je Didije Drogba dobio priznanje kao malo koji igrač.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

19 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Marko Hn
Thursday, 19.11.2015
11:09

1. Mandat ,Jose Mourinho zavodi spartanski rezim treniranja i zivota,dje izricito naredjuje da se mora doci na trening tacno u 9h,ako neko i samo pomisli da zakasni moze slobodno da uzme ispisnicu iz kluba.Svi se nacrtali u 15min do 9,sto id straha,sto od postovanja,Mourinho general postavlja igru i taktiku za sledeci mec dok se neko nije usudio da naglas pita dje je Drogba,muk,kasnije,9h-20 min dolazi Didije u maniru i po principu lako cemo.I sad svi igraci pitaju Mourinha - vidi koliko je zakasnio i slicno,ocekivajuci da ce biti drakonskih kazni,na to je Jose samo rekao - 'Drogba je Drogba'.

avatar
AdrovicEsad
Thursday, 19.11.2015
09:53

Nije Celzi bio niti ce biti velika ekipa, sve ove godine igranja fudbala nisu to igre velikih ekipa, imali su razultate ali igru i razultate nikad. Celzi prosecan klub svidelo se to nekom ili ne.

avatar
NIKE
Thursday, 19.11.2015
16:50

Ne bi ni Barca bez Ovreboa, De Blekerea i Busake bila velika ekipa, mene bi bilo sramoita da navijam za tim čije su najveće legende momci u crnom, još sam čuo da ćete Ovrebou da sagradite spomenik ispred Kamp Noua za titulu iz 2009te. Razumijem tvoje omalovažavanje Chelsea, jer čitavih 8 uzastopnih mečeva Chelsea nije izgubio od Uefalone. Za onaj lob Ramiresa na Kamp Nou - kažu da Valdes još bere grožđe iznad glave, a takođe hoće da ponište i gol Torresa na kraju meča, jer nije dao žmigavac kad je obilazio Valdesa, a Messi će na svu žalost završiti karijeru, a plavcima nikada neće dati gol (7 čitavih mečeva), čak ni penal nije u stanju da pogodi protiv plavaca.

avatar
stevan_vasic90
Friday, 20.11.2015
17:43

Pa Barcelona je bila gigant kad za Chelsea van Engleske niko nije ni znao... Upoređuje čovek jednu Barcelonu sa Chelsea-em... O Bože.

avatar
Carina
Wednesday, 18.11.2015
21:30

Ovu knjigu moram da kupim. Prosto moram. Drogba je simbol Celsija, interesuje me sve o njemu. A ovo za transfere, to se zna, da je Roman cesto odlucivao navijacki, a ne kao biznismen. Tako je doveden Sevcenko jer mu se svidjao, a ne Eto kojeg je Murinjo zeleo. Kao i Tores umesto Aguera kojeg je zeleo Anceloti. Ali sta moze ijedan plavac da zameri Romanu? Apsolutno nista, pa sve i da sad digne ruke i napusti klub...dalekobilo...

avatar
SAB
Thursday, 19.11.2015
01:21

Romanu nista ne zameram zato sto je uvek hteo da ima klub najbolji na svetu, da osvaja se sta se osvojiti moze, dovodio je igrace koji su bili na glasu i jedni od najboljih na svetu itd. Sve u svemu da nije Romana ne bi mi bili bas na ovom nivou kao sto smo sada, ali iskreno.

avatar
Wednesday, 18.11.2015
21:20

Ali Adrijano je jedan od najvećih talenata u fudbalu.. Ko zna šta bi bilo da je došao u Čelsi..

avatar
John Cena
Wednesday, 18.11.2015
21:33

Bas to, bio i ostao jedan od najvecih talenata. Imao je potencijal da bude i najbolji na svetu, zao mi je sto nije iskoristio, a i povrede su ga omele u tome, da napravi bolju karijeru.

avatar
Budala!
Wednesday, 18.11.2015
22:02

Jeste bio mega talenat,ali ne bi uspeo kao Drogba sigurno.

avatar
Wednesday, 18.11.2015
21:19

Pitanje je da li je ovo dobar potez.. Drogba je postigao mnogo, dostigao status legende