Dve godine kasnije, nenamerno otkriveno - Inijesta "kumovao" istorijskom porazu Barse?!

Autor: Milovan Longinov
subota 25.04.2020.
16:36
Izvor: Sportske.net

Da li je u dokumentarcu o Andresu Inijesti otkriven trenutak koji je poremetio tim pred istorijski preokret?

printscreen/RakutenTV/Andrés Iniesta: The Unexpected Hero
printscreen/RakutenTV/Andrés Iniesta: The Unexpected Hero

Povezane vesti

Pisali smo o dokumentarnom filmu o Andresu Inijesti, koji je na platformi Rakuten TV i zvanično izašao, u četvrtak, 23. aprila, a u njemu je, možda i neplaniramo otkriveno nešto i više nego interesantno.

Jedan od delova filma posvećen je, naravno, odluci Andresa Inijeste da napusti Barselonu posle više od dve decenije. Kako stoji u filmu, taj dan D bio je 9. april 2018. godine. Iako saigrači koji se prisećaju ne otkrivaju u kom trenutku se sledeći razgovor desio, ima onih koji znaju da je dan kasnije, 10. aprila, Barselona doživela debakl od Rome na Olimpiku (3:0) i ispala iz četvrtfinala Lige šampiona, iako je u prvom meču slavila sa 4:1.

U tom delu filma govore Đordi Alba, Đerar Pike, Lionel Mesi i Luis Suarez.

"Sećam se da sam igrao "Lugo" (Ne ljuti se čoveče) sa nekim prijateljima, kada me je Andres zvao da dođem u njegovu sobu, jer treba da porazgovaramo", priseća se Alba.

"Prolaziti svašta kroz glavu, o čemu sad razmišlja, kako se oseća i što nas zove",
dodaje Pike.

"Zvao je i mene i Lea i saopštio nam je svoju odluku o odlasku
", rekao je Luis Suarez, a isto je potvrdio i Mesi:

"Da, zvao nas je da dođemo do njegove sobe kako bi nam rekao da je trenutak da napusti Barsu",
ističe i Mesi.

Bonus 10

Naravno, vest o odlasku saopštena je nekoliko dana kasnije, kada je Andres Inijesta zakazao i vanrednu konferenciju za medije, pre finala Kupa kralja i dok se Barsa još uvek borila za titulu u La Ligi.

Medijima je možda promaklo, pošto se u filmu to uopšte ne pominje, ali nama je zapalo za oko i proverili smo tačnost informacije - odluku o odlasku iz Barselone, Inijesta je saopštio u karantinu pred istorijski meč protiv Rome.


Ne znamo da li je ta Inijestina odluka uticala na najveće zvezde Barselone, Pikea, Albu, Mesija i Luisa Suareza da ih to omete, ali svakako da Andres sigurno ne bi uradio to da je znao šta ekipu sutradan čeka, i pored pobede od 4:1 na Kamp Nou...

Ako želite da se prisetite, Džeko u šestom minutu, pa De Rosi iz penala, i onda desetak minuta pre kraja, Manolas posle kornera za 3:0, u jednom od najlošijih mečeva Barselone u poslednjih nekoliko godina...


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bádr Hari
Saturday, 25.04.2020
20:18

Barsa je tad ispala jer je izlizani sa svojim marketing timom potplatio sudije da izbace mog idola Messija i Barsu. :D

avatar
Saturday, 25.04.2020
19:55

Definicija loseg tajminga.

avatar
P. S.
Saturday, 25.04.2020
19:52

Ne da je uticalo nego su bili u šoku kada im je to saopštio da su sutradan jedva i istrčali na teren. Dugo vremena posle toga nisu mogli ni da shvate ni da prihvate Iniestin najavljen odlazak. Kada su konačno 6. maja iduće godine shvatili da Iniesta više nije sa njima ponovo je usledio šok, a sutradan 7. maja ih je čekao revanš na Anfieldu. :D

avatar
Mirjevac
Saturday, 25.04.2020
16:55

Nikad vecu glupost nisam dosad procitao, haha, barca izgubila zato sto je dlabo odigrala, a ne zato sto ce neki igrac da ode ili da dodje! U klubu koji postoji oreko 120 godina su toliko igraca odlazili i isto tako dolazili, i to nije razlog, vec losa igra sa jos losijim trenerom!