Džaba Liverpulu 7:0 protiv Junajteda kada ne mogu ništa protiv Bornmuta!

Autor: Nemanja Janošev
subota 11.03.2023.
15:24
Izvor: Sportske.net

Osmi poraz Liverpula ove sezone.

EPA-EFE/Vince Mignott
EPA-EFE/Vince Mignott

Povezane vesti

Fudbaleri Liverpula poraženi su na "Vitalitiju" od Bornmuta 1:0 (1:0) u okviru 27. kola Premijer lige.

Samo šest dana pošto su sa 7:0 deklasirali Mančester junajted, Liverpul protiv ekipe koja se bori za opstanak ne uspeva da pruži zavidnu partiju koja bi im zagarantovala trijumf i mesto među četiri najbolja tima u ligi. Usput, ne zaboravite da je Bornmut od Liverpula u prvom meču poražen 9:0.

Jeste gost ofanzivno otvorio meč. Pritiskali su, kreirali, imali neke dobre pokušaje poput udarca glavom Virdžila van Dajka, poništen gol Kodija Gakpa, ali isto tako je i Bornmut bivao opasan preko kontranapada. Dango Utara je zadavao muke defanizvima Klopovog tima čija je poslednja linija stajala prilično visoko ako se uzme u obzir da su i Utara i Solanki napadači koji brzinom mogu da kreiraju prednost.

Na semaforu je bio 28. minut kada je Utara dobio dubinski pas između linija Liverpula. Konate je ostao i tako ofsajd nije postojao, ali je Virdžil van Dajk bio previše nonšalantan u situaciji u kojoj je trebalo da bude agresivniji nad bivšim napadačem Lorijena. Ovom je prodor bio uspešan, poslao je loptu na peterac gde je Biling postavio nogu i promenio rezultat na 1:0.

Bilo je još nekih kardinalnih intervencija Konatea, ali prevashodno Van Dajka. Dosta grešaka u predaji lopte imao je Liverpul, psihološki, potpuno drugačija ekipa u odnosu na onu koja je dobila Junajted.

Pokušao je Klop u nastavku sa promenama. Povukao je Gakpa iza Nunjeza, a uveo Žotu na krilo, no to nije donelo epohalne promene. Žota je iznudio penal u 67. minutu kada je njegov udarac glavom pogodio Adama Smita u ruku. Bio je to prvi penal za Liverpul ove sezone, ali Mohamed Salah je katastrofalno gađao i lopta je otišla pored gola.

Do kraja meča, Liverpul nije uspeo da kreira ozbiljniju šansu i tako je ozbiljno pitanje psihološkog stanja u kojem se ekipa nalazi, a sve pred meč sa Real Madridom u Ligi šampiona gde jure zaostatak od tri gola.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke