Džeko: "I mi igrači treba da se zapitamo"

Autor: Sportske Net
utorak 15.10.2024.
16:15
Izvor: Sportske.net

Novi poraz BiH.

 EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Reprezentacija Bosne i Hercegovine izgubila je od Mađarske u okviru četvrtog kola A grupe Lige nacija rezultatom 2:0, a kapiten "zmajeva" Edin Džeko bio je vidno razočaran. 

BiH je bez pobede posle tri kola, pošto su prvo izgubili od Holandije 5:2, potom remizirali sa Mađarskom 0:0, a onda izgubili od Nemačke 2:1.

"Promenili smo, pokušali nešto drugačije jer nije bilo Demirovića i još dva igrača s Barišićem i Dedićem. Krenuli smo jako dobro, imali smo dvije šanse i hteli smo da igramo. Nakon te dvije šanse, ne znam šta se desilo. Ušli smo u njihov ritam u kojem su igrali samo na duge lopte, a mi smo ušli u tu njihovu igru. Da li smo se plašili, ne znam, ali nije bilo potrebe jer smo dobro počeli. Na ovakvom nivou i u ovakvoj grupi, greške se kažnjavaju i svaka greška te košta, pa se moraš dobro poderati da bi postigao gol", rekao je Džeko.

Dodao je da ovo način da ekipa nauči, ali da treba prestati sa opravdanjima.

"Fudbal je igra grešaka. Da ih nema, ne bi bilo golova. Treba nekada i pogrešiti da bi sledeći put napravio nešto dobro. Ne treba se plašiti toga. Nije lagano jer je bilo toliko poraza u prošle dve godine. Danas se možda očekivala prva pobeda nakon dugo vremena i možda je i to uticalo da imamo pritisak. Kada igraš tako, teško možeš pobediti i desi ti se to da te neko kazni", istakao je Džeko i dodao:

"Idemo dalje, mislim da treba da učimo iz grešaka, ali nama dugo treba da naučimo. I mi igrači treba da se zapitamo malo i da vidimo šta radimo na terenu. Trka, požrtvovanost, sve je to lepo, ali treba ubaciti nekad i malo više kvaliteta bez straha, pa i ako se pogreši, to je fudbal", zaključio je Džeko.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak