Džeko ostavio "Zmajeve" u igri!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 13.11.2015.
23:17
Izvor: Sportske.net

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine ostala je u trci za plasman na Evropsko prvenstvo zahvaljujući pogotku Edina Džeka iako će Irci sa golom u gostima imati veće šanse za prolaz.

Beta/AP Photo/AmelEmrić
Beta/AP Photo/AmelEmrić

Povezane vesti

Prva utakmica baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo koju su reprezentacije Bosne i Hercegovine i Republike Irske odigrale večeras u Zenici završena je bez pobednika rezultatom 1:1 (0:0).

Malga koja je pala na Zenicu pokvarila je doživljaj navijačima koji su napunili tribine "Bilinog Polja" a pogodak koji je u 82. minutu postigao Robert Bredi škirao je publiku.

Na veliku sreću reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko je uspeo da anulira prednost gostiju pogotkom u 85. minutu utakmice kojim je svoj nacionalni tim ostavio u trci za plasman na Evropsko prvenstvo.

Mora se priznati da rezultat više odgovara Republici Irskoj koja je u Zenicu došla da ostane neporažena i da postigne gol što joj je pošlo za rukom.

Revanš susret na programu je za 16. novembra u Dablinu.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sasa1988
Saturday, 14.11.2015
10:42

Irci su borbeni i jaci u duelima. Nogometna reprezentacija Irske sigurno nece ovako igrat na svom stadionu. Bice to strastvena utakmica. Irci favoriti za prolazak, sto ce se najvijerovatnije i dogodit. Magla je samo bila opravdanje.

avatar
Ander Herrera
Saturday, 14.11.2015
00:46

Najbolji napadac na Balkanu definitivno

avatar
Batman14
Saturday, 14.11.2015
00:21

Malgla je pokvarila tekmu, realno mislim da mozemo ne samo zabiti gol, nego i pobjediti. Dobro je sto najvazniji igraci imaju pravo igrati, a jos se i Besic vraca. Staviti Besica i Cocalica u vezu, Besic da ide naprijed, Pjanica ispred (iako je bio los veceras), Viscu i Lulica na krila i Dzeku samog u napad

avatar
tino24
Saturday, 14.11.2015
17:25

Lulic sinoc najlosiji..protiv Kipra i Velsa takodje, samo sto su ga izvukle asistencije..