Džeko otvorio dušu, koja je razlika između italijanske i engleske lige i gde se oseća kao kod kuće?

Autor: Aleksa Blaćanin
četvrtak 27.09.2018.
23:59
Izvor: Sportske.net

Napadač Rome iskreno odgovorio novinarima na mnoga pitanja.

EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI
EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI

Povezane vesti

Napadač Rome koji je u Rim stigao 2015. godine na pozajmicu iz Mančester sitija, a 2016. godine ga je "Vučica" otkupila za 11 miliona evra želi da podeli sa navijačima svoje iskustvo i da ukaže na to kakav se fudbal igra u različitim ligama.

"Zanimljivo je. Igrao sam fudbal u mnogim zemljama, ali jedino se u Rimu osećam kao da sam kod kuće. Bosna i Sarajevo će uvek biti na prvom mestu u mom srcu, ali Rim je drugi", započeo je bosanski reprezentativac.

"Dom je za mene mesto gde se osećam dobro, gde razmišljam samo o fudbalu, gde ne postoje drugi problemi, gde je moja porodica srećna. Želeo sam da dođem u Seriju A kako bih naučio jezik, ali sada sam izgradio nešto mnogo lepo ovde."

"Ljudi me uvek pitaju za razliku između Premijer lige i Serije A. U Engleskoj je brzina, brzina, brzina, dok je u Italiji taktika, taktika, taktika. Neverovatno je koliko sam naučio za ove tri godine u Seriji A. Oni gledaju apsolutno svaki detalj."

"Najbitnije je što sam uspeo da uradim nešto ovde i što me navijači veličaju, poput Totija, mog prijatelja. Šteta što nisam došao malo ranije kako bi igrao duže igrao sa njim i još više naučio od njega", rekao je Edin Džeko.

Takođe, Džeko se prisetio trenutka kada su u Ligi šampiona prošle sezone izbacili Barselonu nakon prve utakmice u kojoj je bilo 4-1 za katalonski klub. Ovaj trenutak je uporadio sa osvajanjem titule sa Mančester sitijem i legendarne utakmice protiv Kvins Park Rendžersa, a tada je Džeko postigao izjednačujući gol u nadoknadi vremena, da bi u 93. minutu Aguero doneo titulu "Građanima".

Tridesetdvogodišnji napadač je rekao da on živi za fudbal, da i kada nije na terenu, da pokušava što više da sazna, da gleda utakmice redovno kod kuće i da pokušava na taj način da bude što bolji.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
No rules
Friday, 28.09.2018
09:49

U Italiji se fudbal igra glavom, u Engleskoj nogama. To je razlika. Mada, dolaskom stranih trenera, prije svih italijana, fudbal na ostrvu postaje sve jaci.

avatar
MarioJ
Friday, 28.09.2018
09:09

Engleska steroidi, Italija stara skola. Da im nema ovih Ruskih oligarha i Arapa, pitanje je da li bili u top 3 lige.

avatar
Friday, 28.09.2018
01:09

Zadnji pravi centarfor ,poslednji mohikanac