Džerard slavi, Hrvat rešio "Old Firm"!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 29.12.2019.
15:34
Izvor: Sportske.net

Velika pobeda Glazgov Rendžersa.

Epa/Robert Perry
Epa/Robert Perry

Povezane vesti

U okviru 21. kola škotskog Čempionšipa, ekipa Glazgov Rendžersa slavila je na "Seltik parku" protiv velikog rivala sa 1:2 (1:1).

Igrao se 32. minut kada je hrvatski defanzivac Nikola Katić skrivio jedanaestarac, te je ekipa Seltika dobila idealnu priliku da povede.

Odgovornost je preuzeo Rajan Kristi, ali je Alan Mekgregor odbranio njegov pokušaj sa kreča!

Samo tri minuta kasnije, stigla je domaćina i kazna, Barišić dodaje loptu do mladog Rajana Kenta u kaznenom prostoru rivala, fudbaler koji je u Glazgov stigao iz Liverpula šutira na prvu, uradio je to jako dobro i matirao Forstera za vođstvo gostiju!

Ipak, talentovani Odson Eduard je samo pet minuta kasnije uz dosta sreće poravnao rezultat, Mekregor je šutirao sa ivice kaznenog prostora, lopta je pogodila francuskog napadača i prevarila čuvara mreže Rendžersa za 1:1.

Otišlo se sa tim rezultatom na odmor, da bi nakon 11 minuta igre u nastavku gosti stigli do nove prednosti.

Centaršut Barišića iz kornera, nebeski skok Nikole Katića, koji glavom matira Forstera za novo vođstvo ekipe Stivena Džerarda.

Bilo je uzbudljivo do samog kraja, Žulijen je mogao da poravna rezultat u 66. minutu, ali je za malo bio neprecizan, potom je Rendžers imao priliku preko Ariba da reši derbi, ali je i fudbaler gostiju neprecizno šutirao.

U nadoknadi šansa za Mekregora da donese bod domaćoj ekipi, ali je u poslednjem treuntku bio izblokiran, da bi u šestom minutu nadokade Rendžers ostao sa igračem manje, kada je najbolji strelac ekipe Alfredo Morelos zaradio drugi žuti karton zbog simuliranja.

Nije ipak bilo vremena za Seltik da iskoristi brojčanu prednost, te je ekipa Stivena Džerarda slavila i to po prvi put na "Seltik parku" posle čak devet godina!

Seltik ostaje prvi sa 52 boda, ali Rendžers sada ima samo dva manje uz utakmicu manje.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
äxwell
Sunday, 29.12.2019
17:18

Bravo Dzi! Prva pobjeda Rendzersa na Celtic Park-u nakon 9 godina! Nisam vjerovao u njega prije pocetka trenerske karijere, mislio sam da mu fali karaktera, ali me je totalno razuvjerio! Sigurno ce do 2024 biti prvi kandidat za klupu redsa!