"Ekipov" tim sveta za 2022. godinu - Da li ste iznenađeni?

Autor: Nemanja Janošev
subota 24.12.2022.
12:50
Izvor: Sportske.net

Šta biste promenili?

EPA-EFE/YOAN VALAT
EPA-EFE/YOAN VALAT

Povezane vesti

Redakcija jednog od najpriznatijih evropskih sportskih listova današnjice "Ekipa" odabrala je najbolji tim sveta za 2022. godinu.

Godina koja je na izmaku donela nam je Afrički kup nacija, izuzetno zanimljiva nacionalna prvenstva, jednu reprizu finala Lige šampiona, a zatim i Mundijal koji je toliko dugo isčekivan i zaista, opravdao je očekivanja.

Shodno svemu viđenom, cenjeni "Ekip" sastavio je najboljih 11 za 2022. godinu, a u nekim izborima (Gvardiol) rekli bismo da su bili previše opčinjeni utiskom s Mundijala. No, njihov je, ko može da im brani.

Tako, najbolji tim prema "Ekipu" izgleda ovako:

Kurtoa - Voker, Van Dajk, Gvardiol, Teo Ernandez - Modrić, Kazemiro - Mesi, De Brujne - Benzema, Mbape.

Joško Gvardiol je nesumnjivo jedan od najboljih defanzivaca sveta u ovom trenutku, ali da li je čitave godine bio na nivou koji bi mogao da ga svrsta u ovaj uzak izbor? Mnogi su za njega čuli tek na Mundijalu. Takođe, sporan je i njegov partner u odbrani Virdžil van Dajk koji nije neprelazna prepreka kakva je bio prethodnih godina, specifično pre povrede ligamenata kolena. Ipak, dva osvojena Kupa, finale Lige šampiona i Premijer liga za dlaku daju im dovoljne argumente da ga svrstaju u ovaj tim. Ali, ako gledamo novu sezonu, Van Dajk je prilično podbacio.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke