El Klasiko - Ništa od spektakla, Luka sa klupe gledao remi po meri Barselone!

Autor: Ivan Cvetković
sreda 18.12.2019.
21:53
Izvor: Sportske.net

Katalonci se provukli, borbe nije manjkalo, srbitar pokazao osam žutih kartona.

EPA-EFE/ALBERTO ESTEVEZ
EPA-EFE/ALBERTO ESTEVEZ

Povezane vesti

U derbiju španske Primere između Barselone i Real Madrida u zaostaloj utakmici 10. kola na Nou Kampu nije bilo pogodaka.

Početak meča obeležio je pregled VAR snimka koji je sudija Ernandez presudio u korist Reala pošto nije bilo elemenata za penal Barselone.

Usledio je veliki pritisak "kraljevskog kluba" koji je u 17. minutu mogao i do vođstva da udarac Kazemira glavom nije izbacio Pike sa gol linije.

Pričaće se o kontaktu Varana sa Rakitićem u kaznenom prostoru Barse, ali ubrzo je uzvratila i domaća ekipa preko Mesija koji je odlično gađao loptu koju je ispred gola Madriđana izbacio Ramos.

U dva navrata je pokušavao i Valverde, jednom je morao da reaguje i Ter Štegen, a na odmor se otišlo bez pogodaka.

barselona real madrid

Nastavak meča doneo nam je nešto mirniji ritam, da bi prvu veliku priliku propustio Mesi koji se propisno obrukao nakon dodavanja Grizmana.

Posle njega uzvratio je Real, sjajnu priliku je imao Bejl koji je gađao pored leve stative gola Barse. Velšanin je bio posebno raspoložen, uspeo je da postigne i pogodak u 72. minutu koji je ipak bio poništen zbog ofsajda Mendija.

Nakon toga pokušao je na drugoj strani i Suarez, međutim promene rezultata do kraja meča nije bilo.

Reprezentativac Srbije Luka Jović nije ulazio u igru u redovima Reala.

U sledećem kolu Barselona dočekuje Alaves, dok Real Madrid na svom terenu za rivala ima Atletik Bilbao.

BARSELONA: Ter Štegen – Semedo (od 55. Vidal), Alba, Lengle, Pike – De Jong, Buskets, Roberto – Mesi, Suares, Grizman (od 83. Fati).

REAL MADRID: Kurtoa – Karvahal, Mendi, Varan, Ramos – Valverde (od 80. Modrić), Kros, Kazemiro – Bejl, Isko (od 80. Rodrigo), Benzema.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

59 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Monte_Kristo
Thursday, 19.12.2019
11:31

Odigrali za kladionice 0-0,videlo se odmah,cim se var ne oglasava kod cistih penala za Real u prvom poluvremenu znao sam o cemu se radi

avatar
_mladenq
Thursday, 19.12.2019
10:58

bolji real, zizu preskillovao ernesta, sto i nije neki podvig je li

real kontrolisao utakmicu i napadao vecinu iste, barsa stvorila par solidnih prilika ali nisu sastavili 3 min organizovanog napadanja za 90 min, plus sudija im progledao kroz prste za 2 poprilicno realna penala

bod ko kuca za gluperdea

avatar
BlueBoy84
Thursday, 19.12.2019
10:36

Iskreno nisam ni očekivao drugačiji rezultat, s'obzirom na problematike u pozadini meča. Rezultat bio ih drugom planu. Moralo je biti miroljubivo. Penal za Real, možda je i bio, ali raspoloženje je bilo takvo da i nije smelo da se svira ništa ni na jednoj ni na drugoj strani

avatar
Offside
Thursday, 19.12.2019
02:20

Bili smo bolji ali sta vredi...Kao i mnogo puta napadi se zavrsavaju ocajno i bez ideje sa nepotrebnim pasom viska.Barsa potpuno neocekivano igrala lose...Cele sezone sam hvalio taj njihov tim i smatrao sam da su tim za velike utakmice ali ovo veceras je blaga katastrofa.Ako govorimo realno,Barsina sreca veceras je bila sto je Real masio sansu za sansom i sto nista od svega nije pretvorio u gol.Generalno,uzasan Klasiko za gledanje i iz ugla nas Madridista i ugla navijaca Barse...

avatar
Steffmajster
Thursday, 19.12.2019
00:09

real generalno bio bolji, falila im zavrsnica.. da je igrao Buskets kod Barse mislim da bi bolja igra bila.. Mada svakako rezultat Barse zavisi od toga kako je Messi raspolozan, jer taktika "trenera" je Messi

avatar
Sveznalac-NoviProfil
Thursday, 19.12.2019
07:27

Istina ovaj De Jong bio igrac manje na terenu.

avatar
Sveznalac-NoviProfil
Sunday, 22.12.2019
11:00

Rakitic je bio vas najbolji igrac uz Pikea

avatar
Steffmajster
Friday, 20.12.2019
12:05

What?! De Jong uz Pikea bio ponajbolji... Jedino je on postojao iz Barsine sredine :/

avatar
BlueBoy84
Thursday, 19.12.2019
10:33

Jednom da se složim sa tobom

avatar
dock
Wednesday, 18.12.2019
23:50

Tuzno je sto su ova uprava Barse i ovaj Valverde savremenici Lea Mesija. Upropastavaju mu karijeru. Ovakav trener nije ni za srpsku ligu zapad. A vreme prolazi... Mesi ni za dan mladji...

avatar
A.Shevchenko 7
Wednesday, 18.12.2019
23:48

Barselona je les koji hoda, sa ovoliko transfer promasaja za 3 godine se vracaju tamo gde su bili pre 15 godina, margine i podsmeh u evropskom fudbalu.

avatar
disqus_2WqjlJ09c4
Thursday, 19.12.2019
09:30

Španski Arsenal :D

avatar
Ronaldinjo_10
Thursday, 19.12.2019
10:05

Pa i ta Barsa od pre 15 godina je bila trofejnija od Celzija. Sramotno je kakve komentare vi navijaci malog Celzija sebi dopustate

avatar
Misosesic
Wednesday, 18.12.2019
23:40

Da li ce nakon ovog sudjenja uložiti protestno pismo?

avatar
adidas forever
Wednesday, 18.12.2019
23:33

Ako izuzmemo debakle Reala ovo je možda jedna od utakmica koju je Barsa najlakše mogla da dobije. Sa druge strane sa obzirom na to kako je Barsa igrala ovo je utakmica koju je Real najlakše mogao da dobije od svih El Klasika odigranih u poslednjih par godina, ali ni jedni ni drugi nisu imali m**a, pa je zato ne samo remi već i 0:0.

avatar
GoHardV3
Thursday, 19.12.2019
01:48

Mozda bi Real i dao gol da Barselona nije igrala sa 4 beka :D

avatar
adidas forever
Thursday, 19.12.2019
21:18

Da su igrali i sa 10 bekova to ne može promeniti činjenicu da su igrali loše. I da bi se lošoj odbrani dao gol dovoljno je ili ubrzati napade (što drastično povećava broj grešaka u dodavanju, a i ovako ih je bilo previše na obe strane) ili dodati napadu još jednog ili dvojicu igrača (što ostavlja višak praznog prostora pozadi, vrlo nezgodno za kontre Barse). Kukavice nisu smele ni jedno ni drugo i zato nisu dali gol, a ne zbog 4 beka. I tako ziheraški zamalo da u par navrata prime gol... i primili bi ga sigurno da protiv sebe nisu imali takođe kukavice i ziheraše. Ovako je 0:0 prava mera za sve viđeno u možda i najjadnijem El Klasiku u ovome veku.

avatar
Benz9
Wednesday, 18.12.2019
23:27

Koja je svrha VAR-a ako se ne koristi... Penal nad Varanom čist kao suza...Zidan zakasnio sa izmjena što se odrazilo na nešto bolju igru u drugom poluvremenu Barse, ali sve u svemu jedno veliko ništa od utakmice i realan rezultat na kraju...

avatar
Zoran Mihailovic
Thursday, 19.12.2019
04:47

VAR se itekako koristio kod poništenog gola Balea da bi se videlo da je bio čist ofsajd, a svakako se neće koristiti za nešto što veze sa penalom nema, što je jasno i bez usporenog snimka, a kamoli VAR-a. Jedino što si ubo je realan rezultat za ništa od utakmice.

avatar
Zoran Mihailovic
Friday, 20.12.2019
02:12

Baš me nešto dotiče šta kaže Mundo Deportivo. :) Ja kažem da penal nije bio po kriterijumu velike većine onoga što sam video u suđenjima nepristrasnih sudija. A po kriterijumu 'bio je kontakt' viđao sam i manje kontakte za koje su svirani penali, baš kao i dosta veće za koje nisu svirani penali. Upravo zato što su rastegli kriterijume kao nikada do sada svašta se i svira i ne svira i svako se oseća pozvanim da smatra kako je bio ili nije bio penal.

Ipak jedno nije diskutabilno: za Real je sviran ubedljivo najveći broj nepostojećih penala i Real je ubedljivo najglasniji u protestima kada im se ne dosudi penal za bilo šta što oni smatraju penalom. Dakako, nisu jedini, ali su najglasniji i najbezobrazniji. Umesto da komentarišu vlastitu igru i zašto nisu našli načina da postignu gol iz igre protiv loše odbrane Barselone, a ne bi ga postigli i za još dve utakmice.

Sličan bezobrazluk (samo manjeg intenziteta) smo videli u prošlom kolu nakon utakmice Sosijedad-Barselona: 'oštećeni smo, sudija svirao penal zbog faula Busquetsa, a nije svirao penal nad Piqueom, nja, nja...'. Sa obzirom da ni jedno ni drugo nisu bili penali realno i jesu oštećeni, ali to ne bi smeli da pomenu jer su igrali očajno i nisu zaslužili pobedu, baš kao i Real u El Klasiku. Da manje pričaju, a da se više bave sopstvenim očajnim igrama ne bismo gledali možda i najgori El Klasiko u poslednjih xx godina, već utakmicu u kojoj bi sve prštalo i u kojoj bi i jedni i drugi 'ginuli' za pobedu.

Ono što je najvažnije suđenje je bilo vrlo korektno u smislu da ni jedni ni drugi nisu ni drastično oštećeni, a još manje sputani suđenjem da razviju igru kojom su lagano mogli da reše meč golovima iz igre... ali nisu i to je problem, a ne suđenje.

avatar
Benz9
Thursday, 19.12.2019
16:42

Ako se i Mundo Deportivo ("lične" novine Barselone) složio da je bio penal,ne bi bilo loše da malo progledaš mimo navijačkog ugla... Svako ko je iole realan će priznati da je ono morao biti penal... A što se tiče "čistog" ofsajda, slažem se da je ofsajd što se i vidjelo na snimku jer je Mendi bio 15-ak centimetara u ofsajdu... A do prije 2 godine pojedinim klubovima i reprezentacijama se tolerisao i onaj od pola metra i više...

avatar
Aleksandar Kosic
Wednesday, 18.12.2019
23:14

10 dana ova utakmica da je trajala gola ne bi bilo.

avatar
Liga BBVA
Wednesday, 18.12.2019
23:10

Stekao sam utisak da su sa jedne strane i jedni i drugi (pre)zadovoljni bodom, a da su i jedni i drugi lagano mogli do pobede sa samo malo više zalaganja.

avatar
Crveni Lucifer
Wednesday, 18.12.2019
23:05

Smor od utakmice ali ova barselona je sramota, postali su klub kome je primarna namena propaganda separatistickih i kao takav predstavlja sramotu za fudbal, da su fudbalski lideri dosledni svojim pravilima i nacelima odavno bi bili izbaceni u nizi rang i iz svih evro takmicenja

avatar
P. S.
Wednesday, 18.12.2019
23:04

Još jedna besmislena utakmica Barse. Kao da su otišli na gostovanje, ali ne u Madrid (jer tamo igraju sa mnogo više zalaganja), već negde u Bilbao ili Valjadolid. Ne znam odakle Valverdeu ideja da takvom igrom neće primiti gol u prvih 12-15 minuta (što je ovosezonski prosek Barse kada tako igraju), ali su nekako uspeli, uglavnom zaslugom Reala. Na kraju Barsa može biti zadovoljnija remijem, a što je negde možda i realno sa obzirom da je Real bio bolji u najvećem delu utakmice, a Barsa opasnija u ono malo šansi što su napravili.

avatar
Offside
Thursday, 19.12.2019
02:27

Bravo,upravo tako!Tuga mi a na nasu srecu vi jos veca.Mi masimo apsolutno sve (i to sto se sutiralo nije bila prevelika opasnost) vi sutirali minimalno i sanse su bile opasnije.Ja se iskreno ne mogu zadovoljiti remijem jer nam je Valverdeova taktika veceras bila idealna sansa da vas pobedimo ali tu stupa na snagu tuga od tima Reala a slazem se da vi realno treba da budete zadovoljni remijem...Katastrofa Klasiko sa nikada vise ulozenog novca u poslednjim godinama u oba tima...

avatar
P. S.
Thursday, 19.12.2019
15:47

Da, to je strašno: sudariše se na terenu milijarda protiv milijarde, a mi gledasmo više kukavičluka negoli fudbala. :(

avatar
Rise up
Wednesday, 18.12.2019
23:02

Jadna igra Barselone. Standardno kukavicka taktika Valverdea. Tuzno...

avatar
Mirjevac
Thursday, 19.12.2019
01:04

A kakva je to igra reala bila? Ako e barcina igra jadna a realova tako dobra zasto nije real pobedio?

avatar
Dimebag Darrell
Thursday, 19.12.2019
10:38

Momak nije ni rekao da je Realova igra bila dobra, ne vidim poentu tvog komentara.

avatar
Rise up
Thursday, 19.12.2019
06:25

Real je bolji bolji doduse njihova igra me ne zanima. A cinjenica je da je igra Barselone jadna. Dovoljno govori broj faulova Barselone 5. Bez ikakvog zara i zelje.Valverde kukavica.

avatar
zeks
Wednesday, 18.12.2019
23:01

Previse komplikovanja u napadu i losa postavka Valverdea kostala su Barsu pobede.Remi po meri Reala,trka se nastavlja

avatar
GoHardV3
Wednesday, 18.12.2019
23:15

Hahahahah je l presla Barselona centar? 4. mesto na kraju lige :D

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Wednesday, 18.12.2019
23:00

Dobra igra Reala...bolji su bili,Fede i Kazemiro doktorski,Modric za 10 minuta pokazao klasu...Suarez udari igraca Reala u nogu i pada trazi penal...start nad Varanom dosta diskutabilan

avatar
LUZERPOOL
Thursday, 19.12.2019
01:25

Modrica nema 2 godine i sad za 10 minuta pokaze klasu, hahahahah.

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Friday, 20.12.2019
01:12

nema 2 godine?a prosle godine bio najbolji na svetu...osvojio nagradu za to

avatar
GoHardV3
Wednesday, 18.12.2019
23:00

Osasuna sa igracima vrednosti od 500 miliona ponaosob koji vrede kao dzak krompira, nista drugacije nisam ocekivao. Jedino je Pike nesto pokazao i moze ici podignute glave. Doktorski rad Zinedina Zidana i Real Madrida.

avatar
Benz9
Wednesday, 18.12.2019
23:29

Daleko je ovo od doktorata... Početna postava je odlična, ali je sa izmjenama daleko zakasnio tako da remi donekle ide na njegovu dušu, imali smo šanse za pobjedu samo je trebalo više hrabrosti...

avatar
GoHardV3
Thursday, 19.12.2019
01:45

Daleko si ti od navijaca Reala decko, provaljen si jos pre 2 meseca ne smaraj me.

avatar
A.C.M.
Thursday, 19.12.2019
01:20

Prvi put čujem da je remi 'doktorski rad' bilo kog trenera i da je 'doktorat' kada njegova ekipa nije u stanju da postigne gol za 90+ minuta. Nije došao sa Leganesom na Camp Nou pa izvukao remi, već sa timom koji deli prvo mesto sa Barsom sa istim brojem bodova i skoro pa istom gol razlikom.

avatar
Wolverine
Wednesday, 18.12.2019
22:59

Podjednaki timovi. Dobra igra. Preloše suđenje.

avatar
Barca4ever
Wednesday, 18.12.2019
22:58

Au,ocajni I jedni I drugi. Svake godine su sve slabiji. Real iz 2012. bi napunio obu Barselonu kao sto bi I Barsa iz 2012. razmontirala ovaj Real. Vidal je trenutno najbolji veznjak u Barsi, vidi se da ga je Gvardiola trenirao.

avatar
GoHardV3
Wednesday, 18.12.2019
23:15

Hahahaha ovaj Real je razmontirao Barselonu a ti lazi sam sebe sa svojih 2 suta u okvir kao osasuna hahahahah

avatar
claudio canidja
Wednesday, 18.12.2019
22:58

Na 40 minuta da niko ne da gol do kraja utakmice je kvota bila 1,20 toliko o fudbalu I spektaklu...kraljevi namestanja

avatar
RocknRolla
Wednesday, 18.12.2019
22:57

Sporan ofsajd kod Bejlovog gola,ugao nije najbolje pokazao da li je bio ili nije.Real dosta vise pokazao u prvom poluvremenu a u drugom su ekipe bile egal,cak moguce Real ostecen za penal. Sve u svemu zanimljiva utakmica bez golova.

avatar
Celtic FC
Thursday, 19.12.2019
01:14

Nesporan ofsajd, imao si i linije VAR-a prikazane. Nikakav penal za Real nije postojao, niti je bilo potrebe čak ni VAR da ga razmatra. Real bolji u prvom, Barsa bolja u drugom poluvremenu, obe ekipe su jadnički i ziheraški igrale, remi je najpravedniji ishod ničega viđenog za 95 minuta.

avatar
Don Andres
Thursday, 19.12.2019
01:46

Tako nekako ( :

avatar
Alex DeLarge
Wednesday, 18.12.2019
22:57

Imam osecaj da ce ova Barsa da se raspadne gore od Mancestera u nekoj doglednoj buducnosti...

avatar
Mirjevac
Thursday, 19.12.2019
01:09

Ova barca ce opet biti prvak spanije i kup kralja ce ova barca da osvoji, postoji sansa da i LS osvoji! Tako da ce da se raspadne a uci reala kako se igra fudbal!

avatar
NikkiCFC
Thursday, 19.12.2019
16:47

Realno je sa odlaskom Mesija borba za deseto mesto to je svima jasno.

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Thursday, 19.12.2019
02:06

LS?maksimum cetvrtfinale...eventualno uz neku srecu do polufinala

avatar
GoHardV3
Thursday, 19.12.2019
01:46

Ako uci Reala daj nek sledeci put predje centar, bilo je dosadno igrati ispred njihogog 16, a ter Stegen imao vise loptu u nogama od cele napadacke linije zajedno :D

avatar
Bádr Hari
Wednesday, 18.12.2019
22:57

haha standardna prica , prvo ne sviraju 3 cista penala za Barselonu pa jos ovi traze penal zato sto je Varan butinom udario igraca Barselone u djon . i jos Ramos ne dobija crveni za onaj brutalan faul nad mojim idolom Messijem. al navikli smo od sudije hernandeza da favorizuje Real.😂😂😂

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Wednesday, 18.12.2019
23:07

Hernandez je vas sudija...suarez udara igraca reala i trazi penal

avatar
Bádr Hari
Thursday, 19.12.2019
03:59

nemam vremena da ti odgovaram moram da aktiviram svoje druge profile i lupam minusa svakom ko kaze da penal nije postojao.😂😂😂

avatar
Roči Salamanka
Wednesday, 18.12.2019
22:56

Vratite mi 2 sata molim vas!