Emeri otvoreno o otkazu: "U mesec dana sve se slomilo"

Autor: Stefan Matić
nedelja 29.12.2019.
22:12
Izvor: Sportske.net

Španac odabrao ključni momenat u sezoni koji je kulminirao njegovim otkazom.

EPA-EFE/ANDY RAIN
EPA-EFE/ANDY RAIN

Povezane vesti

Arsenal nastavlja sa lošim rezultatima ove sezone.

Večeras su izabranici Mikela Artete izgubili gradski derbi sa Čelsije na svom "Emirajtsu" posle preokreta što ih ostavlja na samo šest bodova od ugrožene zone. Naredno kolo igraju sa Mančester Junajtedom i to već prvog januara, videćemo da li Španac može prodrmati ekipu u međuvremenu.

Njegov sunarodnik to nije uspeo što je na kraju platio i "glavom". Unaji Emeri je prvi put progovorio o situaciju o Arsenalu za jutjub kanal Giljema Balague. Španac je otišao posle utakmice sa Ajntrahtom u Ligi Evrope, ali se po njegovim rečima ključni momenat desio mesec dana pre.

"Utakmica sa Šefild Junajtedom je bila prekretnica. U mesec dana sve se razbilo, bili smo nesposobni da pobedimo u sedam utakmica. Tenzija - stvarana pitanjem šta nam se dešava - je bila kao snežna grudva koja postaje sve veća i veća. Trener je prva osoba koja se nalazi pod lupom, imao sam takve situacija i u drugim klubovima, ali sam uspevao da vratim tim nazad na pobedničku stazu"

"Istina, taj mesec u Arsenalu je bio grozan", izjavio je Emeri za španski kanal.

Taj meč na "Bramal lejnu" je dokazao da se "tobdžije" muče sa samim iznošenjem lopte, posle toga su došli problemi sa Džakom a onda je i Emerija nasledio Ljungberg koji se nije dugo zadržao. Da li Arteta ima leka za trenutni Arsenal je veoma nezahvalno pitanje.

Uspeo je da "vrati" Ozila na teren", ali "tobdžijama" će trebati i odgovarajuća januarska pojačanja.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke