Engleski savez neće kazniti Milvol i Kolčester

Autor: Beta Beta
petak 18.12.2020.
20:21
Izvor: Beta

Fudbalski savez Engleske (FA) neće kazniti Milvol i Kolčester zbog incidenata dela njihovih navijača na utakmicama početkom meseca.

Povezane vesti

FA je pokrenuo istragu nakon što je deo navijača Milvola i Kolčestera na utakmicama 5. decembra protiv Derbi Kauntija odnosno Grimzbi Tauna zviždao fudbalerima kada su uoči mečeva kleknuli na travu, u znak podrške borbi protiv rasne nejednakosti.

Iako neće biti kazni, FA je naveo da će nastaviti da podržava svakoga ko odluči da klekne na travu, pošto taj potez protiv rasizma ne vidi kao politički simbol, preneo je Skaj.Takodje, FA će nastaviti da prati i istražuje ako se ponove slični incidenti.

"FA nastavlja da podržava sve igrače i klubove koji žele da zauzmu stav protiv bilo kog oblika diskriminacije i uvek će osudjivati ponašanje svakog ko odluči da se aktivno suprotstavi tim vrednostima", navodi se u saopštenju.

Milvol je saopštio da su u klubu "zaprepašćeni i tužni" dogadjajima sa utakmice protiv Derbi Kauntija, a vlasnik Kolčestera Robi Kouling rekao je da navijači koji su zviždali nisu dobrodošli u klubu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke