EP U17 - Španija do finala posle penala

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 16.05.2017.
23:53
Izvor: Sportske.net

Kadetska selekcija Španije igraće protiv Engleske za titulu prvaka Evrope, pošto je u drugom polufinalu eliminisala Nemačku posle boljeg izvođenja penala.

Povezane vesti

Trijumfom nad selekcijom Nemačke posle boljeg izvođenja penala (4:2) reprezentacija Španije plasirala se u finale Evropskog prvenstva za kadete koje se održava u Hrvatskoj.

Španci su mogli do pobede u regularnom toku susreta ali je najbolju priliku za "Furiju" propustio Abel Ruiz. Kapiten reprezentacije Španije pogodio je okvir gola iz penala pa je na kraju regularnog toka susreta ostalo 0:0.

Kako se radi o kadetskim selekcijama produžetaka nije bilo već se odmah pristupilo izvođenju penala po novom modelu koji UEFA i dalje testira.

Kapiten reprezentacije Španije nije se libio da izvede prvi penal za svoj nacionalni tim, a golom je pokazao da ima petlju i da bi od njega mogao da postane kvalitetan igrač.

Nemci su potom imali dva vezana penala od kojih su jedan propustili ali su im se Španci revanširali istom merom odmah zatim.

"Panceri" su potom imali novu turu od dva penala ali su još jednom bili polovično uspešni pa Španci golovima Garsije i Sanmartina overavaju plasman u finale.

Borba za trofej biće vođena u Varaždinu a za titulu prvaka Evrope boriće se reprezentacije Engleske i Španije. Finale je na programu 19. maja od 20 časova.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke