Eredivizija - Ajaks slavio u "De Toperu" i pored velikih problema

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 02.02.2020.
18:50
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri pravaka Holandije pobedom okončali derbi.

EPA-EFE/Maurice van Steen
EPA-EFE/Maurice van Steen

Povezane vesti

U okviru 21. kola holandskog šampionata, Ajaks je ugostio PSV Ajndhoven pred svojim navijačima, slavili su puleni Erika ten Haga sa 1:0 (1:0).

Doživeli su peh u 31. minutu, kada se povredio Feltman, pa je na teren morao Šurs, ali su samo četiri minuta kasnije stigli do prednosti.

Sjajan prodor Van de Beka kroz sredinu, odbrana PSV je na kraju uspela da ga zaustavi, ali je lopta stigla do Kvinsija Promesa, koji je bio neumoljiv, 1:0 za "Kopljanike".

Vodili su domaći igrači, ali su ih novi problemi zatekli u petom minutu nadoknade prvog poluvremena, kada je strelac jedinog pogotka Promes morao da napusti teren zbog povrede, zamenio ga je mladi Traore.

Na startu nastavka najpre kapiten Dušan Tadić dobija žuti karton zgob povlačenja, da bi u 49. minutu Srbin namestio idealnu šansu Van de Beku, ali je vezista sa par metara pogodio spoljni deo mreže.

Do kraja su domaći fudbaleri u dva navrata tražili penal, ali se sudija nije oglašavao, videli smo još jednu dobru situaciju za Van de Beka, ali je u poslednjem trenutku odbrana PSV-a uspela da ga izblokira.

Do kraja nije bilo promene rezultata, Ajaks prvi sa 50 bodova, veliki rival je u ogromnim problemima, sada su peti sa 14 bodova manje.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke