EURO 2016 (kvalifikacije) - Hrvati bolji od Bugara, Kjelinijev "het-trik"!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 10.10.2014.
22:40
Izvor: Sportske.net

Igrane su utakmice u grupama A,B i H, a pobede su zabeležile reprezentacije Italije, Hrvatske, Češke...

Beta/AP Photo/Peter Dejong
Beta/AP Photo/Peter Dejong

Povezane vesti

U grupi A svakako da je najzanimljivija utakmica bila ona koju su igrali Turska i Češka u Istanbulu. Turska je povela golom Buluta u 8. minutu, ali su Česi uspeli da preokrenu rezultat. Šivok i Dockal su pogodili mrežu golmana Zengina i na kraju su slavili rezultatom 2:1.

Turska je propustila više prilika za gol, ali su Česi na kraju srećniji napustili sam jug Evrope.

U istoj grupi Holandija se mučila sa Kazahstanom koji je iz jednog jedinog šuta u okvir gola pogodio mrežu Silesena, gubili su 1:0 na poluvremenu, da bi izjednačio Huntelar u 62. minutu.

Igrači Kazahstana su na sve načine pokušavali da sačuvaju rezultat, dobili su i žuti karton zbog zadržavanja igre u prvom poluvremenu (33. minut). Ipak, nije im pošlo za rukom da osvoje niti jedan bod, pošto je Holandija do kraja meča preokrenula rezultat. Afelaj i Van Persi su uspeli da okrenu stvari na stranu Holandije.

Island igra fantastično, nastavili su da igraju u jako dobroj formi i zabeležili su drugu pobedu u ovim kvalifikacijama pobedivši u gostima ekipu Letonije sa 3:0. Naravno, Sigurdson, Gislason i Gunarson su bili strelci za ovaj tim.

Grupa A:

Island 6
Češka 6
Holandija 3
Kazahstan 1
Letonija 1
Turska 0

U Grupi B gde igra Bosna i Hercegovina nije bilo iznenađenja. Belgija je lagano savladala Andoru, najslabiju reprezentaciju u kvalifikacijama, rezultatom 6:0 uz po dva gola Mertensa i De Brujna, dok je u Velsu Bosna i Hercegovina ostala neporažena, bilo je 0:0.

Kipar je na svom terenu poražen od Izraela, tako da pobeda nad Bosnom i Hercegovinom nije materijalizovana.

Grupa B:

Vels 4
Belgija 4
Izrael 3
Kipar 3
Bosna i Hercegovina 1
Andora 0

U grupi H utakmicu sa puno navijačke tenzije odigrali su Bugarska i Hrvatska. Na terenu se videlo da su Hrvati mnogo kvalitetniji protivnik, što su i materijalizovali autogolom Popova.

Bulgaria Croatia Euro Soccer

foto: Beta

Ipak, najveće iznenađenje je odlična igra Azerbejdžana u Italiji koji je, na kraju, ostao praznih šaka.

Došli su italijani u vođstvo nakon centaršuta iz kornera Andree Pirla. najbolje je skočio Kjelini, postigao gol za 1:0, ali je isti igrač postigao autogol i doneo ogromnu radost Azerima.

Neverovatno, ali isti igrač je postigao i drugi gol za Italiju nakon dobrog centaršuta Đovinka. Glavom je poslao loptu u nebranjeni deo, Agajev je bio bespomoćan.

Đorđo Kjelini je prvi igrač koji je u kvalifikacijama za EURO postigao i gol i autogol još od Fernanda Jera koji je to učinio 1990. godine.

U poslednjem meču ove grupe Malta nije imala šanse protiv Norveške za koju nije igrao mladi Odegard. Bilo je 0:3 u korist Skandinavaca.

Grupa H:

Italija 6
Hrvatska 6
Norveška 3
Bugarska 3
Azerbejdžan 0
Malta 0


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke