EURO (kval.) - Fantastični Depaj i neka nova Holandija, Azar spasio Kurtou, Hrvati jedva!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 21.03.2019.
22:41
Izvor: Sportske.net

Zaniimljive utakmice u okviru prvog kola kvalifikacija za EURO 2020.

EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN
EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

Povezane vesti

Grupa C

Severna Irska - Estonija 2:0
Holandija - Belorusija 4:0
slobodna: Nemačka

Grupa C je grupa u kojoj ne bi trebalo da bude mnogo problema za Nemačku i Holandiju, a sudeći po današnjem meču, narandžasti su u dobroj formi i ozbiljni su kandidati za plasman na EURO.

Oni su bez velikih problema slavili protiv Belorusije, načeli su ih preko Depaja već u 1. minutu utakmice, a isti igrač je bio u ulozi asistenta u 21. minutu kada je Vajnaldum bio strelac.

Depaj je golom iz penala u 55. minutu povećao na 3:0, da bi ponovo asistirao Van Dajku pred sam kraj utakmice za konačnih 4:0.

Severna Irska je uspela da zabeleži veoma bitnu pobedu, slavili su protiv Estonije na svom terenu rezultatom 2:0, a strelac prvog gola je bio Mekgin u 56. minutu utakmice. Konačan rezultat od 2:0 postavlja Dejvis iz penala.
         
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
         
Grupa E

Hrvatska - Azerbejdžan 2:1
Slovačka - Mađarska 2:0
slobodan: Vels


Hrvati su danas bili slabi, ali su pobedili. Od samog starta se videlo da nešto ne funkcioniše kako treba, bio je potreban završni pas, egzekucija je bila loša, a i u odbrani je škripalo što se videlo po dve šanse koje su imali Azerbejdžanci. Drugu su iskoristili, Šejdajev je uz pomoć Ćaleta-Cara uspeo da ubaci loptu u mrežu za 0:1 od 19. minuta.

Ipak, do kraja poluvremena Barišić se dobro snalazi u kaznenom prostoru gostiju i donosi izjednačenje.

Andrej Kramarić uspeva da stigne do svog 13. gola u dresu reprezentacije u 79. minutu čime je doneo veliko slavlje na tribinama u Zagrebu na "Maksimiru" gde je bilo oko 30 hiljada gledalaca.

Slovaci su uspeli da savladaju Mađare na svom terenu, stigli su tako do zlata vredne pobede u kvalifikacijama za EURO. Duda je bio strelac prvog gola u 42. minutu utakmice, a konačnih 2:0 postavlja Rusnak u 85. minutu.

         
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
         

Grupa G

S. Makedonija - Letonija 3:1
Izrael - Slovenija 1:1
Austrija - Poljska 0:1


Slaviša Stojanović se nije dobro proveo u Makedoniji. Njegova Letonija čiji je aktuelni selektor je poražena na 100. meču za reprezentaciju Gorana Pandeva. Severna Makedonija je slavila na kraju sa 3:1 golovima Alioskog na asistenciju Pandeva i Elmasa, oba gola su viđena u prvom poluvremenu. Gosti stižu do smanjenja rezultata pred sam kraj, gol je postigao Isajevs.

Ipak, Severna Makedonija preko Elmasa koji postiže svoj drugi gol dolazi do konačnih 3:1.

Goran Pandev

Izrael je dočekao Sloveniju, a pobednika nije bilo. Andraž Šporar je uspeo da dovede goste u prednost u 48. minutu, ali je Zahavi izjednačio u 55. minutu.

Poljaci slave Kšištofa Pjonteka. Bilo je neizvesno u duelu Austrije i Poljske, ali je napadač Milana bio veoma priseban kod gola, dočekao je odbitak protivničkog golmana i na kraju glavom smestio loptu u mrežu.

Velika pobeda Poljske, ogroman korak ka plasmanu na Evropsko prvenstvo.
         
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
         
Grupa I

danas: Kazahstan - Škotska 3:0
Kipar - San Marino 5:0
Belgija - Rusija 2:1


Kipar je bez problema savladao San Marino u terminu od 18 časova, golove su postigli Sotiru (2), Kusoulos, Efrem i Laifis, bilo je samo pitanje koliko će golova postići tim sa ostrva na Mediteranu.

Sve golove u derbiju između Belgije i Rusije videli smo u prvom poluvremenu.

Juri Tilemans je doveo domaćina u prednost u 15. minutu utakmice, ali je Čerišev nakon toga izjednačio nakon katastrofalne greške Tiba Kurtoe.

Misi Bacuaji

Do kraja utakmice još jedan gol u mreži Rusa, strelac je bio ponovo Eden Azar.

     
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
         

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
_mladen_
Friday, 22.03.2019
02:47

Kao sto je Van Dajk transformisao Liverpul, tako ce i reprezentaciju, decko je pravi lider svakog tima i nadam se da ce sledece sezone zvanicno postati prvi kapiten Liverpula.

avatar
Stefke Kuzmanovic
Friday, 22.03.2019
01:12

Kurtoa drvo javorovo LMFAO

avatar
Südkurve München
Friday, 22.03.2019
00:13

Svaka cast nasoj braci grcima na pobedu

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Friday, 22.03.2019
13:09

Gde ti vidis Grke?

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Friday, 22.03.2019
00:09

Depaj i Pjontek, tandem iz snova.

avatar
Mad Max
Thursday, 21.03.2019
23:46

Драго ми је да се Холандија враћа где јој је и место, у врху светског фудбала. Надам се да ће постићи добар резултат на следећем Европском првенству. Видећемо их у недељу против Немаца, велики ривалитет. Мислим да им озбиљно недостаје једино добар голгетер, у стилу Клајверта и Нистелроја, Ван Персија, јер је Депај изнуђено решење на тој позицији.

avatar
La bestia negra
Thursday, 21.03.2019
23:46

Van Dajk uz Mesija i Ronalda najbolji igrac na svetu,Pjontek bolji od Levadrvovskog