EURO (kval.) - Slovenija do zlata vredne pobede u nadoknadi, Belgijanci nastavili niz, Rusi ih prate

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 09.09.2019.
22:44
Izvor: Sportske.net

Ovako stoje stvari u grupama G i I nakon šestog kola.

EPA-EFE/ANTONIO BAT
EPA-EFE/ANTONIO BAT

Povezane vesti

Grupa G

Letonija - Severna Makedonija 0:2
Poljska - Austrija 0:0
Slovenija - Izrael 3:2


Selekcija Severne Makedonije upisala je trijumf u Letoniji, kojim je zadržala šanse za plasman na kontinentalnu smotru.

Slavili su u Rigi sa 0:2, golovima Gorana Pandeva i Enisa Bardija u 14. i 17. minutu utakmice.

U okviru grupe G, Poljska je nakon poraza od Slovenije dočekala Austriju, ponovo su ostali bez trijumfa, gosti su isčupali bod, golovi su izostali.

Slovenci su nastavili sa dobrim partijama, slavili su protiv Izraela u Ljubljani golom u nadoknadi vremena i tako skočili na drugo mesto na tabeli grupe G.

Poveli su preko Verbiča u 43. minutu, ali su Izraelci golovima veziste Partizana Natka (50. minut) i Erana Zahavija (63. minut), došli do preokreta.

Ipak, Bezjak je poravnao rezultat u 66. minutu, velika inicijativa domaćina u finišu i gol Verbiča za pobedu u sudijskoj nadoknadi, veliki trijumf Slovenije.

Poljaci na čelu grupe sa 13 bodova, sada je Slovenija druga sa 11, Austrija na trećem mestu sa 10, dok po osam bodova imaju Izrael i Severa Makedonija.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Grupa I

Rusija - Kazahstan 1:0
San Marino - Kipar 0:4
Škotska - Belgija 0:4

Rusi su ostali korak iza vodeće Belgije i par koraka ispred Kipra i Kazahstana, kako su upravo potonju selekciju savladali pred svojim navijačima u Kalinjingradu.

Gol odluke postigao je Mario Fernandeš u 89. minutu susreta.

Očekivano ubedljivi su bili Kiprani u San Marinu.

Poveli su već u drugom minutu preko Kusulosa, u 38. minutu prednost je duplirao Papulis.

Sa 2:0 se otišlo na odmor, Janis Kusulos je bio strelac ponovo u 73. minutu, da bi Artimatas postavio konačan rezultat dva minuta kasnije.

Belgija je nastavila da korača ka plasmanu na Euro, upisali su i šesti trijumf u isto toliko mečeva, ovoga puta su u Glazgovu bili bolji od Škotske i to veoma ubedljivo.

Sve je bilo gotovo za nešto više od pola sata, poveli su u devetom minutu, preko najboljeg strelca u istoriji nacije Romelua Lukakua.

U 24. minutu je bilo 2:0, strelac Tomas Vermelen, da bi Aldervejreld u 32. minutu povisio na 3:0, het-trik u asistencijama upisao je Kevin de Brujne.

Krunu na još jednu vrhunsku partiju vezista Mančester sitija stavio je u 82. minutu, kada je zatresao mrežu rivala na asistenciju Lukakua.

Belgija sa maksimalnih 18 bodova na vrhu grupe, prati ih Rusija sa tri boda maje, Kazahstan i Kipar imaju po sedam bodova, Škotska šest, San Marino je očekivano bez bodova, čini se da je situacija u ovog grupi poprilično jasna.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke