EURO (kval.) - "Zmajevi" namučili Italijane, Grci neprijatno iznenadili

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 11.06.2019.
22:44
Izvor: Sportske.net

Zanimljivi mečevi u kvalifikacijama za EURO, posebno onaj u Torinu.

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Grupa H

Andora - Francuska 0:4
Island - Turska  2:1
Albanija - Moldavija 2:0


Albanija je stigla do veoma bitne pobede u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo i to protiv Moldavije na svom terenu.

Čikaleši je bio strelac prvog gola na ovom meču, postigao ga je u 66. minutu, drugi je postignut u trećem minutu nadoknade i delo je Ramadanija.

Island je pokazao da je noćna mora za Turke, i danas su uspeli da ih pobede i da tako naprave bitan korak ka plasmanu na EP.

Oni su slaili sa 2:1, a sva tri gola smo videli u prvom poluvremenu. Prvo je Sigurdson u 21. minutu savladao protivničkog golmana, da bi isti igrač 11 minuta kasnije doneo veliku prednost svom timu. Smanjenje rezultata gostima doneo je Tokoz u 40. minutu.

Francuzi su lagano završili posao, kao što se očekivalo. Igrali su na gostovanju Andori, već u prvom poluvremenu su rešili pitanje pobednika. Mbape u 11, Ben Jeder u 30. i Tovan u 1. minutu nadoknade prvog dela su bili strelci, a konačnih 0:4 postavlja Kurt Zuma.
         
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
         

Grupa J

Italija - BiH 2:1
Lihtenštajn - Finska 0:2
Grčka - Jermenija 2:3


Jedan od najzanimljivijih duela igran je na stadionu "Alijanc" u Torinu gde je Italija dočekala Bosnu i Hercegovinu, a rezultatom su zadovoljniji domaći koji su zadržali maksimalan učinak.

Daleko od toga da su imali lak zadatak.

Edin Džeko je doveo goste u prednost u 32. minutu, da bi Insinje u 49. izjednačio. Italijani su imali dosta prilika za gol, napadali su, ali su se gosti uspešno odbranili i umalo sa bodom otišli kući. Da ne bude tako postarao se Marko Verati koji je postigao gol u 86. minutu.

Finska je uspešno prebrodila gostovanje Lihtenštajnu. Reprezentacija sa severa Evrope je slavila golovima Pukija u 37. minutu i Kalmana u 57. minutu.

Grci su neprijatno iznenadili svoje navijače. Oni su na svom terenu poraženi od Jermenije, a već nakon prvog poluvremena su imali dosta razloga za brigu.

Karapetian je doveo goste u prednost, Gazarijan je povisio na 0:2, a nakon odlaska na odmor, domaći su se koliko-toliko konsolidovali i postigli gol u pravo vreme, u 54. minutu preko Zeke.

Ipak, Barsanjan pogađa za 1:3, nije vredeo ni gol Fortunisa pred kraj meča, pa je Jermenija uzela sva tri boda večeras.
         
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
         

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke