EURO kvalifikacije: Džeko ne može sam, Bejl spasio Velšane, Island zaledio Holanđane!

Autor: Miloš Marković
četvrtak 03.09.2015.
22:43
Izvor: Sportske.net

Večeras je odigrano devet utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, sa nekim iznenađujućim rezultatima.

BETA/AP Photo/Petros Karadjias
BETA/AP Photo/Petros Karadjias

Povezane vesti

Azerbejdžan i Hrvatska su započeli današnji program, remijem bez golova, koji je Vatrene spustio na drugo mesto grupe H.

U istoj grupi kasnije tokom večeri su se sastali Italija i Malta, a Azuri su ostvarili rutinsku, ali minimalnu pobedu, golom Gracijana Pelea u 66. minutu na asistenciju Kandreve.

Svoj meč grupe H odigrali su i Bugarska i Norveška. Gosti iz Norveške su slavili na ovom duelu, minimalnim rezultatom 0:1, golom Forena u 57 minutu, tako zadržali treće mesto na tabeli i ostali ispred večerašnjeg rivala.

Zanimljiva utakmica je odigrana u Briselu gde je Belgija dočekala Bosnu i Hercegovinu. Motivisani da poprave poziciju na tabeli i pobegnu sa petog mesta grupe B, Bosanci su dobro krenuli.

Poveli su sjajnim golom Džeka, koji ste mogli videti OVDE.

Radovanje je kratko trajalo, Belgijancu su preokrenuli rezultat još u prvom delu igre. Felaini je izjednačio u 23. minutu, a De Brujne je doneo prednost svom timu u poslednjem minutu prvog poluvremena.

Bez ideje i pravog rešenja u igri, Bosanci su odigrali anemično drugo poluvreme koje je samo donelo povećanje prednosti domaćeg tima. Belgijanci su preko Azara u 78. minutu iz penala postigli i treći gol na ovom meču, sa 14 bodova se nalaze na drugom mestu u grupi, sakupivši 14 bodova. Sa druge strane, Bosanci su i definitivno izgubili svaju šansu za direktan plasman u Francusku, u naredne tri utakmice će iščekivati i rezultate ostalih rivala u nadi da bi kao trećeplasirani tim mogli da odu na EURO.

Prvoplasirana ekipa ove grupe, selekcija Velsa, večeras se sastala sa Kiprom.

Kiprani su imali aktivan rezultat sve do 82. minuta, kada je na scenu stupio Garet Bejl. Fudbaler Real Madrida je doneo pobedu svom timu, pobedu koja je Velšane zadržala na vodećoj poziciji grupe B, sa 17 poena.

U istoj grupi je odigran još jedan meč, Izrael je dočekao Andoru i ispratio je sa 4 pogotka u mreži.

Zanimljivo je bilo i u Holandiji, gde su Lale dočekale Island.

Meč je prelomljen još u 33. minutu, kada je Martins Indi isključen zbog grube igre, a Holandija ostala sa deset igrača na terenu. Islanđani su u 51. minutu iskoristili brojčanu prednost, preko Sigurdsona stigli do veoma važnog gola i pobede koja ih je ostavila na prvom mestu u grupi A.

Povoljnim spletom okolnosti i remijem između Turske i Letonije (1:1), Holandija je umesto na čestvortom, trenutno na trećem mestu pomenute grupe.

U istoj grupi je odigran i treći meč, Češka je golovima Škode u 74. i 86. minutu savladala Kazahstance, koji su u drugom minutu utakmice poveli preko Logvinjenka.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

22 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Friday, 04.09.2015
09:02

Gus Gus je islandski ambijentalni sastav, a Gus Hidink je Holandjanin. Bilo je malo finih radova sa Islanda, nema potcenjivanja, i nas ce tako.

avatar
Chelseamacedonia
Friday, 04.09.2015
07:41

Gledaao sam Holandiju protiv Islanda...znaci Holandjani zavisu samo od jednog igraca a to je Arijan Roben, nema njega nema Holandije, ostali panjevi.

avatar
Stefan Jocic_fb1
Friday, 04.09.2015
03:26

svaka cast islandu igrali su odlicno protiv holandije i nadam se da ce biti prvi u grupi samo neka tako nastave imaju dobru reprezentaciju nadmudrili su holandiju odigrali takticki svaka im cast penal je bio cist i bilo je kontakta holandija je slabo odigrala protiv islanda i zasluzeno izgubila mazic je odlicno odsudio mec i nije skoro napravio nijednu gresku odlican je bio i mislim da ce island do kraja biti prvi u grupi i svaka im cast na tome pozz svima :D

avatar
Volim nogomet
Friday, 04.09.2015
00:33

Wales i Cipar dobro igraju ove kvalifikacija ,Bosna je dala gol i povukla se totalno zato i nije čudno što su izgubili.

avatar
Brat Sergio (La Decima)
Friday, 04.09.2015
00:22

Bejl je klasa!!!

avatar
Navijač Juventusa
Thursday, 03.09.2015
23:27

Sportske, da li mozete na kraju vesti slicnih ovim da napravite samo kratak pasus sa samim rezultatima? Tipa:nBugarska Norveska 0:1nBiH Belgija 1:3 i tako dalje.

avatar
Thursday, 03.09.2015
23:15

Aj sad neko da keze nesto protiv ripara sa Islanda, kad dobiju Holandjane, sta mi da kazemo?

avatar
Boixos_Nois
Thursday, 03.09.2015
23:15

Vels dao u čitavim kvalifikacijama 9 golova, a od tih 9 je Bejl dao 6. I onda simpatizerima Reala on ne valja :D Očigledno da u Realu ne može da dođe do izražaja, a svi znamo i zbog koga tj. mora da igra za njega, a ne za Real

avatar
Alex DeLarge
Friday, 04.09.2015
20:01

Ja ne znam sta je tu cudno, Bejl i Ronaldo su igraci gotovo preslikanog nacina igre, i tesko se nadopunjuju. Kad ode Ronaldo Bejl ce igrati bolje, medjutim nega udaraju one bubice koje su Ronalda drmale do prosle sezone, previse je sebican, ima isljenje suteve. Fakat je da Bejl nije Ronaldov nivo iz najboljih dana i nikad nece biti... Ja i dalje stojim iza toga da je on trkac koji moze mnogo da koristi, ali da on nikad ne moze biti vodja kao Ronaldo.

avatar
Lord of Nottingham
Thursday, 03.09.2015
23:08

Mrtva Turska me baci u 93. iz x u 1 za 130 evrića

avatar
Batman14
Thursday, 03.09.2015
22:56

Bas tako, Dzeko ne moze sam,ali treba biti primjer pojedinim ''zvjezdama'' kako se bori za svoju zemlju, prije svega Pjanicu. Imamo sanse za baraz, Izrael ima dvije izuzetno teske gostujuce utakmice i tesko da ce moci uzeti bar bod u nedelju, gdje Wels pobjeda i teoretski vodi na EP, a kasnije i Belgiji u gostima. Nije ni Belgija imala neke prilike veceras, al' realno su bolji. Mislim da mozemo uzeti sve utakmice do kraja i nadam se da cemo konacno i u barazu imati srece, mada mislim da smo trenutno bolji od svih treceplasiranih ekipa.

avatar
Amar Zo
Thursday, 03.09.2015
22:52

Bejl sam vodi Vels do Eura a ono sto je zanimljivo je to da i on i Nejmar briljiraju u svojim repkama i tu se jednostavno vidi koliko ih guse CR7 odnosno Messi . Dakle prave partije od njih treba ocekivati tek kada postanu glavni igraci u svojim timovima

avatar
zeks
Friday, 04.09.2015
00:01

Za Bejla se slazem ali reci da Messi gusi Nejmara je glupost.Covek je prosle sezone dao 39golova od cega mu je Messi namestio polovinu.Odlicno se slazu na terenu za razliku od Realovog tandema.

avatar
The Best (I\'m back)
Friday, 04.09.2015
00:07

Neymar je bolji u Barsi nego u Brazilu, za Brazil mu je vecina golova sa prijateljskih meceva...a za Bejla se slazem...jedan od retkih u danasnje vreme koji bolje igra u reprezentaciji nego u u klubu, iako u realu ima 20x bolje saigrace....dokaz da saigraci ne znace puno i Ronaldo ne moze da se vadi na to kad postigne 3 gola za cele kvalifikacije...

avatar
baldekeita
Thursday, 03.09.2015
22:51

Tole da se zahvali Holandjanima sada ce moci na njih da se izvlaci!

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Thursday, 03.09.2015
22:48

bejl opet donosi pobedu velsu isto je dao jedini gol na mecu protiv belgije...ovaj kevin de brujne zver od igraca asistencija i sjajan gol veceras...treba mu dati da nosi desetku u reprezentaciji obzirom da im je najbolji igrac

avatar
Chelseamacedonia
Friday, 04.09.2015
07:39

najbolji igrac je Hazard tamo. pobrkao si loncice druskane.

avatar
Nemanja Nišić
Thursday, 03.09.2015
22:45

Ode Island na Evropsko, nema sta svaka cast :D

avatar
Boixos_Nois
Thursday, 03.09.2015
23:34

I to u grupi sa Holandijom, Turskom i Češkom. Novac je uništio kult reprezentacije, posebno kod velikih reprezentacija gdje se danas igrači čuvaju za klubove i bogate ugovore, a malo koja zvijezda gine za svoju reprezentaciju (recimo Bejl je izuzetak)....Zato ove male reprezentacije poput Islanda koji ima 300.000 stanovnika su tu gdje jesu.