EURO U21 - Šveđani slave prvu titulu!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 30.06.2015.
23:36
Izvor: Sportske.net

Neverovatna utakmica, gledali smo penale, a na kraju je Švedska slavila veliku pobedu! Vilijam Karvaljo tragičar.

Beta/AP Photo/Matthias Schrader
Beta/AP Photo/Matthias Schrader

Povezane vesti

Šveđani slave pobedu nad Portugalom, svoju prvu pobedu na prvenstvima Evrope za mlade igrače u svojoj istoriji pošto su danas bili bolji od svojih rivala nakon boljeg izvođenja penala.

Portugalci su mnogo bolje krenuli u večerašnji meč, imali su nekoliko opasnih napada u prvih deset minuta, pogodili su i prečku preko Vilijama Karvalja, Šveđani su strepeli za svoj gol.

Ipak, Šveđani su uspeli da malo uspore tempo, imali su čak i jednu šansu do kraja poluvremena, ali je rezultat ostao nepromenjen - 0:0.

Lindelof je za Šveđane propustio dobru priliku u 50. minutu, u istom napadu promašio loptu za prednost Portugala nakon sjajno izvedene kontre i centaršuta sa desne strane. Guideti je propustio još jednu šansu za Švedsku, bila je ovo najbolja prilika za njih u dotadašnjem toku meča.

Meč je dobijao na intenzitetu u tim trenucima, ali se nakon toga ponovo ušlo u mirniji period uz nešto opasnije napade Šveđana.

Najbolju šansu imali su u 86. minutu, bio je haos ispred gola Portugala.

Guideti i Telin su propustili neverovatnu priliku, sjajno je reagovao odlični golman Sa, tako da se otišlo u produžetke.

Video se umor kod obe ekipe, ali videlo se i da je Portugal željniji penala pošto je Švedska bila bolji tim u tim trenucima. Ipak, bilo je par poluprilika, ali bez postignutog gola na obe strane, gledali smo penale.

Za Švedsku su bili precizni: Guideti, Telin, Augustinson i Nilson-Lindelof, svi su fenomenalno gađali gornje uglove, penale je bilo nemoguće odbraniti.

Penal je promašio Kalili.

Za Portugal su bili precizni: Pacienca, Toze iMario.

Penal su promašili Esgajo i VIlijamKarvaljo.

Dakle, Švedska je sasvim zasluženo slavila u finalu prvenstva Evrope za igrače do 21, iako su do pobede došli nakon boljeg izvođenja penala.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Emre Can
Wednesday, 01.07.2015
12:36

tijago ljori zasluzuje sansu u liverpulu.

avatar
Lazalaza
Tuesday, 30.06.2015
23:43

u poslednje vreme cesto gledam neke penale i kad god uhvate kratak zalet i/ili onako zastanu promase.zaleti se i zakucaj je i sve snage.nema filozofiranja kod penala.tj ako nisi pirlo. :D