Everton u modi! Navijači sanjaju nemoguće, ali ovo je predskazanje! Tačno deset godina posle pokazaće da mogu do titule?

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 07.10.2020.
10:58
Izvor: Sportske.net

"Karamele" veruju, a čista simbolika nas čeka na "Mersisajdu" odmah posle pauze...

EPA-EFE/Jan Kruger
EPA-EFE/Jan Kruger

Povezane vesti

Perfektan start kampanje u PL za Everton, podigao je očekivanja navijača.

Dobili su sve mečeve od početka, postigli 12 golova, Karlo Anćeloti je uneo pobednički mentalitet u tim. Ali, prava iskušenja tek slede.

Naime, kada budu izašli na teren u "Mersisajd" derbiju 17. oktobra, biće tačno decenija od kada su poslednji put pobedili Liverpul. Zvuči neverovatno, ali deset godina su bez trijumfa nad najvećim rivalom, kada su poslednji put slavili bio je 17. oktobar, Dejvid Mojes je sedeo na klupi, a Tim Kahil i Mikael Arteta su srušili rivala.

Šta je potrebno da se to ponovo desi?

Svakako da Dominik Kalvert-Luin i Džejms Rodrigez nastave sa ovakvim partijama, da Dukure i Alan zadrže zid na sredini terena, ali i da odbrana, čitaj golman Pikford bude bolji.

Jer engleski čuvar mreže je van forme, primio je pet golova što nije strašno kada napad radi kao mašina, ali su većina tih pogodaka bili njegove greške.

Baner 3

Protiv Liverpula se to neće praštati. Everton inače posle dugog niza godina deluje kao tim koji veruje u sebe. Dobili su Totenhem u uvodnom kolu, to je njihova prva pobeda posle 40 mečeva u gostima protiv velike šestorke. To im je ulilo neverovatno samopouzdanje, Anćeloti zna kako da igrači ne polete, najbolji je u ovim situacijama, navikao je na pritisak. Uz to, na ruku im ide i činjenica da su teško gubili kod kuće proteklih godina protiv najboljih timova.

Za desetak dana, kada budu prešli Stenli Park koji deli "Enfild" od "Gudisona", Redsi će to imati na pameti. Naime, u poslednjih osam godina Liverpul je samo jednom tukao "Karamele" u gostima, a u poslednja tri meča nije bilo golova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Wednesday, 07.10.2020
14:33

Deset godina, ej...

avatar
Mak-Juventino
Wednesday, 07.10.2020
14:03

Kakva titula , Top 4 bi bilo iznenadjenje

avatar
Dorotej
Wednesday, 07.10.2020
13:18

Neće biti prvaci, duga je sezona, konkurencija žestoka. Inače Karlo je gospodin, stvarno skuliran lik.

avatar
Wizard08
Wednesday, 07.10.2020
12:18

Da ali tacno 10 godina znaci nije ni dan gore ni dan dole,ali ubedljivo te 2010te godine liverpool je imao jednu od najlosijih ekipa u svojoj istoriji.mada i evrton ima jednu od bolji ekipa ako ne i najbolju u doba premier lige.sve u svemu bice interesantno tajming za ovaj derbi je perfektan

avatar
Red blood
Wednesday, 07.10.2020
12:00

Everton bi definitivno morao biti u prvih 7.
Ako se usunja koje mesto iznad,bice realno uspesna sezona.
I,prvi put posle niza godina,u derbi Liverpula trebalo bi da udju sa zeljom da dobiju Redse.

avatar
Dragojevic Andrija
Wednesday, 07.10.2020
11:27

nece ni sad dobit jer to je postao odavno prijateljski derbi samim tim nema epitet jakog derbija.. ne kazem da treba da se navijaci biju i tako to ali malo vatre prije svega igraca mora bit vise.. 10 godina da nisu dobili liverpool sramota.. rich se nesto povrijedio tako da to jos vise moze otezat situaciju.

avatar
Red to the bone
Wednesday, 07.10.2020
11:25

Karlo Anćeloti je dr fudbala i Evertonu želim uspešnu sezonu uz poraze od Liverpula 😁