Evropska elita krenula u Lion po vezistu!

Autor: Nikola Miloradović
subota 06.04.2019.
14:04
Izvor: Sportske.net

Veliki broj klubova pokazao je interesovanje za fudbalera Olimpik Liona.

EPA-EFE/RONALD WITTEK
EPA-EFE/RONALD WITTEK

Povezane vesti

Stigao je leta 2017. godine na pozajmicu u redove Liona iz Amjena, ubrzo je postalo jasno da se radi o veoma talentovanom igraču.

Eskpresno je Tangi Ndombele zacementirao svoje mesto u postavi jednog od najvećih francuskih klubova, pa je minulog leta uprava kluba rešila i da otkupi njegov ugovor za 10 miliona evra.

Čekali su brojni evropski klubovi da vide kako će se u svojoj drugoj sezoni u Lionu snaći Ndombele, a talentovani Francuz nije razočarao.

Nastavio je sa sjajnim partijama, kako u Ligi 1, tako i u Ligi šampiona, interesovanje za njegove usluge je veće nego ikada.

"L'Ekip" prenosi da je veliki broj klubova iz evropskog vrha već u kontaktu sa Lionom oko njegovih usluga, a vrednost sjajnog veziste procenjuje se na od 70 do 80 miliona evra.

Juventus je već neko vreme u kontaktu sa Lionom zbog Ndombelea, navodno su spremni da puste Pjanića i Kediru ukoliko uspeju da se dogovore sa francuskim vezistom.

Ipak, neće to biti lak zadatak, u igri je i PSŽ, kako je Tuhel oduševljen Ndombeleom i želi ga u redovima svoje ekipe, a navodno je i predsednik Liona Žan-Mišel Ola istakao da nema ništa protiv toga da proda igrača rivalu iz lige, naravno, pod odgovarajućim uslovima.

Spominje se i Mančester junajted, ali će "Đavoli" imati problem da ubede Ndombelea da im se pridruži, kako je još uvek neizvesno da li će igrati u Ligi šampiona naredne sezone.

Pominje se i Čelsi, mada je pitanje da li će "Plavci" uopšte moći da kupuju, dok je u igri i madridski Real, koji će narednog leta napraviti totalnu rekonstrukciju igračkog kadra.

Ne otpisuje se mogućnost ni da Siti angažuje Francuza, kako Gvardiola aktivno traži zamenu za iskusnog Fernandinja, mada je utisak da je vezistu po svom ukusu ipak pronašao u domovini.

Bilo kako bilo, pred Ndombeleom je blistava budućnosti, njegova želja je da bude deo selekcije Francuske na Evropskom prvenstvu 2020. godine, a da bi se to dogodilo, moraće u kontinuitetu da igra na najvišem nivou, pa će zainteresovane strane morati da igraju u Ligi šampiona, a da pritom budu spremne da mu obećaju mesto u startnoj postavi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MarioJ
Monday, 08.04.2019
09:04

Puno je to novca. Eventualno neka razmjena igraca plus doplata. Ne kazem da nije dobar. Ali 70 ili 80 mil evra? Previse

avatar
Nenadd
Saturday, 06.04.2019
19:04

Crni veznjaci iz francuske lige su vazda na ceni

avatar
rademan
Saturday, 06.04.2019
14:44

Dovesti njega a prodati Pogbu.