FA kup - Everton ide dalje posle DEVET golova, Murinjova odbrana je ipak lošija od Anćelotijeve!

Autor: Milovan Longinov
sreda 10.02.2021.
23:52
Izvor: Sportske.net

Šta smo sve videli na "Gudisonu"...

EPA-EFE/Jason Cairndruff
EPA-EFE/Jason Cairndruff

Povezane vesti

Fudbaleri Evertona plasirali su se u četvrtfinale FA kupa pošto su večeras posle 120 minuta borbe i devet golova pobedili Totenhem rezultatom 5:4.

Totenhem je poveo, pa je Everton dao tri gola, da bi se Sparsi vratili na 3:3. Everton je imao 4:3 do samog finiša kada je Kejn odveo meč u produžetke, ali je odbrana Totenhema ponovo kapitulirala za 5:4, u 97. minutu. No, da krenemo redom...

Malo je reći da smo večeras prisustvovali nezapamćenom spektaklu, koji je počeo već u trećem minutu, kada je Sančez pogodio posle Sonove asistencije iz kornera za vođstvo Totenhema.

Everton je uzvratio u finišu prvog poluvremena, kaznivši očajnu odbranu Totenhema u tri navrata u razmaku od samo sedam minuta. U 36. je Hejbjerg  napravio katastrofalnu grešku, Sigurdson to kažnjava brzim pasom do Kalvert-Luina koji pogađa za 1:1.

Samo dva minuta kasnije, Sančez je bio loš u postavci, Ričarlison je  precizan sa 18 metara za 2:1. U 43. minutu nova loša reakcija Hejbjerga  koji je ovaj put sa leđa oborio Kalvert-Luina i tako napravio penal, koji je iskoristio Sigurdson za 3:1. 

Ni tu nije bio kraj ludilu u prvom poluvremenu, pošto je u poslednjim trenucima Lamela na pravom mestu za 3:2.

Do kraja, Totenhem nije uspeo da dođe do novog izjednačenja, Everton je prošao dalje...

U drugom poluvremenu ništa manje uzbuđenja, a ponovo je sve počelo od Sančeza koji je u 57. minutu izjednačio na 3:3, posle novog kornera. 

Pogađajte?! Posle nove očajne reakcije Sančeza, Ričarlison je svojim drugim golom u 68. minutu doneo ponovo gol prednosti Evertonu, ali onda na scenu stupa tandem Son-Kejn.

Reprezentativac Južne Koreje je nestvarnim centaršutem pronašao Kejna na drugoj stativi koji pogađa za 4:4

Pobednika smo morali da dobijemo posle dodatnih 30 minuta spektakla. Odbrana Totenhema je ponovo kapitulirala u 97. minutu, neuravnotežna linija, loša postavka, Bernard beži i nije u ofsajdu - 5:4.

FA kup, osmina finala:

Barnli - Bornmut 0:2
Mančester Junajted - Vest Hem 1:0
Svonsi - Mančester Siti 1:3
Šefild Junajted - Bristol Siti 1:0
Everton - Totenhem 5:4
Lester - Brajton 1:0
Vulvs - Sautempton
Barnsli - Čelsi

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke