FA kup - Brajton posle penal-drame izbacio četvrtoligaša!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 10.01.2021.
23:36
Izvor: Sportske.net

Odluka pala tek u penal-seriji.

EPA-EFE/Julian Finney
EPA-EFE/Julian Finney

Povezane vesti

Večeras smo dobili još jednog učesnika četvrte runde engleskog FA kupa.

To je ekipa Brajtona, koja je večeras kao gost savladala četvrtoligašku ekipu Njuporta tek posle boljeg izvođenja penala. U regularnom toku i posle produžetaka bilo je 1:1, posle penala bilo je 4:3 za Brajton.

Domaćin se odlično držao tokom ovog meča protiv favorizovanih gostiju, činilo se da u regularnom toku neće biti golova, ali na ulasku u nadoknadu vremena Brajton stiže do vođstva.

Strelac vodećeg gola bio je Marš, koji je mrežu rivala zatresao preciznim udarcem sa oko 17 metara od gola. Lopta je završila u donjem desnom uglu gola domaćih, a taj pogodak možete da vidite OVDE.

Delovalo je da je tim golom rešeno pitanje pobednika, ali Njuport stiže da uzvrati u poslednjim trenucima, u šestom minutu nadoknade vremena, autogolom Vebstera dolazi do izjednačenja na 1:1, pa je odluka o putniku u sledeću rundu prolongirana.

U produžecima golova nije bilo, ostalo je nerešeno, pa se pristupilo jedanaestercima, koji su takođe bili veoma neizvesni i uzbudljivi. Najpre su domaći promašili prva dva penala, potom i gosti čine to isto, a do kraja još jedan promašaj Brajtona, još dva igrača Njuporta, a tek u sedmoj seriji Vebster postiže gol odluke za pobedu Brajtona i na taj način se iskupio za autogol iz 96. minuta.

Kako je izgledala penal-serija možete da pogledate OVDE.
-
Baner 15

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke