FA Kup: Čelsi i Siti lagano idu dalje, katastrofa Lidsa!

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 10.01.2021.
16:25
Izvor: Sportske.net

Tim Marsela Bijelse pokvario utisak premijerligaša.

EPA-EFE/Shaun Botterill
EPA-EFE/Shaun Botterill

Povezane vesti

Fudbaleri Čelsija i Mančester sitija izborili su bez većih problema plasman u četvrtu rundu FA kupa pošto su ubedljivo slavili protiv timova iz nižih rangova.

Čelsi je na svom terenu izvojevao laku pobedu protiv četvrtoligaša Morekambea slavivši sa 4:0.

Prvu pobedu posle tri uzastopna kiksa izabranicima Frenka Lamparda obezbedili su Mejson Maunt u 18, Timo Verner u 44, Kalum Hadson-Odoi u 49. i Kai Haverc u 85. minutu.

Vođstvo timu sa Stamford Bridža doneo je Maunt sjajnim udarcem sa 25 metara, koji je bio neodbranjiv za protivničkog golmana.

Drugi gol je usledio minut pre isteka regularnog dela igre u prvom poluvremenu nakon kombinacije dvojice nemačkih fudbalera.

Kai Haverc je nakon centaršuta spustio loptu u peterac, a Verner ju je lako ubacio u gol.

Na 3:0 povisio je talentovani Hadson-Odoi, koji je posle centaršuta zakucao loptu u mrežu, a konačnih 4:0 delo je Haverca na asistenciju Cezara Aspilikuete.

Čelsi je tako bar za nijansu popravio raspoloženje pred nastavak sezone u Premijer ligi gde će u petak gostovati Fulamu.

Nešto manje ubedljiv bio je Mančester siti pošto je na svom Etihadu slavio protiv drugoligaša Birmingema 3:0.

Junak pobede bio je portugalski vezista Bernardo Silva, koji je postigao vodeći gol u osmom minutu, a zatim već u 15. na asistenciju Kevina De Brujnea uvećao prednost "građana", što možete videti OVDE.

Kao i u meču protiv Čelsija pre sedam dana, strelac je bio i talentovani Fil Foden koji je u 33. minutu na asistenciju Rijada Mareza postavio konačnih 3:0.

Mreža gostiju iz Birmingema zatresla se i u 61. minutu kada se Marez upisao u strelce, ali je gol nakon pregledavanja VAR tehnologije poništen zbog ofsajda.

Najveće iznenađenje dana priredili su fudbaleri Lidsa koji su poraženi na gostovanju od Koruliju sa ubedljivih 3:0.

Izabranici Marsela Bijelse nisu uspeli da solidnu formu iz Premijer lige prebace na FA kup, pa su posle svega tri kola završili takmičenje.

Prolaz dalje obezbedili su i ekipe Barnslija i Bristol sitija, dok će uloge favorita do kraja dana pokušati da opravdaju fudbaleri Totenhema i Brajtona.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke