FA Kup: Čelsi preslišao "Svrake", Belgijanac se sve više nameće

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 28.01.2018.
16:24
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Čelsija plasirali su se u 1/8 finala najstarijeg takmičenja na svetu.

Beta/AP Photo/Alastair Grant
Beta/AP Photo/Alastair Grant

Povezane vesti

Izabranici Antonija Kontea savladali su Njukasl Junajted na svom stadionu sa 3:0 (2:0) i tako se plasirali u narednu fazu FA Kupa.

Poveli su nakon pola časa igre, strelac je bio bivši napadač Marseja Miši Batšuaji.

Azar je proigrao Alonsa na levoj strani kaznenog prostora gostiju, Španac je odmah poslao loptu ka Belgijancu, koji se odlično ubacio i lako savladao Derloua za 1:0.

Pred kraj prvog dela igre, tačnije u 44. minutu, Azar proigrava sunarodnika, ovaj šutira sa ivice kaznenog prostora, jedan defanzivac gostiju uspeva da ga izblokira, ali ne i da spasi svoj gol, lopta je nakon blokade dobila čudnu putanju, zaobišla Derloua i odsela u mreži Njukasla za 2:0.

Bio je to četvrti gol Batšuajia u poslednja četiri meča, Belgijanac je dokazao da je trenutno u boljoj formi od Alvara Morate.

U nastavku, nakon 25 minuta igre, sve je bilo jasno na "Bridžu". Dobili su "Plavci" slobodnjak na ivici kaznenog prostora rivala, pozicija je bila za fudbalera koji šutira levom nogom. Odgovornost je očekivano preuzeo Markos Alonso, koji je sjajnim udarcem naterao Darloua da i treći put vadi loptu iz mreže.

Iskoristio je priliku nakon trećeg gola Konte da šansu ukaže Barkliju, kao i mladim fudbalerima Ampaduu i Hadson-Odoiju, promene rezultata nije bilo do kraja susreta, te se Čelsi plasirao među 16 najboljih ekipa u FA Kupu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Стерлинг Арчер
Sunday, 28.01.2018
18:33

Musonda nazalost nikad nece postati vrhunski igrac dok je Konte trener Celzija, ma koliko god se dobro pokazao kad dobije priliku...

avatar
Naka TZ (CFC)
Sunday, 28.01.2018
18:10

Michy Batshuayi pokazuje da mu treba dati dosta vise prostora nego sto ga ima jer moze se desiti kao sa De Bruynom ,Salahom ili Lukakuom da igrac koji ima kvalitete ne dobije dovoljno minutaze i ode u drugi klub i eksplodira i pokaze klasu.Decko je pokazao da ga treba vise forsirati sto je po meni bolja opcija uz to je i mlad slicnih godina kao Morata .Bolje imati takva 2 mlada napadaca nego dovoditi Dzeku,Ljorentea ,Kerola igrace koji su vec omatorili i odigrali svoje uz to bi tusili razvoj mladih napadaca u Celziju.Alonso nastavlja da reseta mreze iz slobodnjaka cojk je stvarno majstor za slobodni iako je bek ubija udarcem golmane .Idemo dalje #CFC#

avatar
NikkiCFC
Sunday, 28.01.2018
18:14

Slazem se za Micija decko ima 10 golova ove sezone u svim takmicenjima samo 2 iza Morate i Azara a igrao tipa 1500-2000 minuta manje od njih. U Vest Hemu bi on bio najbolji strelac lige.

avatar
Naka TZ (CFC)
Monday, 29.01.2018
14:30

Ako ce dovoditi Dzeku,Ljorentea,Girouda i tako te spiceve sa preko 30 godina bolje onda da Michy ostane i da mu se vise prostora jer je mlad i vec sada dobar igrac sto pokazuje sa malom minutazom koju dobija.Mora mu se vise dati prostora jer imati njega i Moratu 2 mlada napadaca je bolja stvar nego dovoditi stare igrace koji ce biti tu par godina i opet potraga ce biti za drugim napdacima.Ja sam jedino da Celzi dovede jos jednog mladog dobrog napadaca ne svidja mi se dolazak igraca preko 30 godina nikako pogotovo u napadu.

avatar
NikkiCFC
Sunday, 28.01.2018
18:02

Zasto opet nije igrao Mosunda? Bolji igrac od Pedra. Steta, ode on na pozajmicu... Alonso opet golom nebitnim iz prekida zamaskira da je ocajan igrac.

avatar
Стерлинг Арчер
Sunday, 28.01.2018
18:32

Alonso je brutalan igrač

avatar
drogba011
Sunday, 28.01.2018
18:34

Alonso je novi Jouninho i decko je klasa nema sta s obzirom na poziciju koju igra

avatar
Kajzer
Sunday, 28.01.2018
18:00

Lagano, rutinski. Steta sto Pedro nije upisao asistenciju onom malom cupavcu.