FA kup - Siti rutinski, Pepova 15. pobeda u nizu

Autor: Milovan Longinov
sreda 10.02.2021.
20:20
Izvor: Sportske.net

"Građani" rutinski u Velsu.

EPA-EFE/Martin Rickett
EPA-EFE/Martin Rickett

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester Sitija plasirali su se u četvrtfinale FA kupa pošto su danas pobedili Svonsi u gostima rezultatom 3:1 (1:0).

Verovali ili ne, ovo je 15. pobeda Sitija u svim takmičenjima u nizu, što je novi rekord u engleskom fudbalu. Ujedno, ovo je i 200. pobeda Katalonca na klupi "građana".

Pep Gvardiola je odlučio da odmori Kansela, Rubena Dijasa, Fodena i Mareza, ali je i pored toga izveo jak sastav u kom su bili rezervni golman Stefen, potom Voker, Garsija, Laport, Mendi, Gundogan, Rodri, Bernardo Silva, Tores, Sterling i Žezus.

Siti je dominirao od samog početka, a mrežu domaćih načeo je  Kajl Voker u 30. minutu. Voker je centrirao kroz peterac sa desnog boka, lopta nije zakačila nikog, ali je prevarila golmana Svonsija za 0:1.

Siti je pitanje pobednika rešio na samom startu drugog poluvremena, sa dva brza gola. U 47. minutu pogodio je Sterling posle Rodrijeve asistencije, da bi tri minuta kasnije pogodio i Žezus posle proigravanja Bernarda Silve.

Nakon toga, Pep je odlučio da izvede Sterlinga i Gundogana, ušli su Marez i Dojl, kasnije i Foden i mladi Gomes, umesto Silve i Rodrija.

Svonsi je uspeo da postigne počasni pogodak u 77. minutu preko Vitakera

Do kraja nije bilo promene rezultata, Siti je zasluženo, posle dodatog gasa do 50. minuta rešio sve dileme i overio plasman u narednu rundu.

FA kup, osmina finala:

Barnli - Bornmut 0:2
Mančester Junajted - Vest Hem 1:0
Svonsi - Mančester Siti 1:3
Šefild Junajted - Bristol Siti
Vulvs - Sautempton
Barnsli - Čelsi
Everton - Totenhem
Lester - Brajton

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke