FA kup: Sparsi se mučili, a onda je proradio Ljorente

Autor: Nikola Miloradović
sreda 28.02.2018.
22:48
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Totenhema ubedljivo su slavili u revanš meču 1/8 finala FA kupa.

Beta/AP Photo/Matt Dunham
Beta/AP Photo/Matt Dunham

Povezane vesti

U prvom duelu bilo je 2:2, a sada je Totenhem na "Vembliju" slavio protiv niželigaša Ročdejla sa čak 6:1 (1:1).

Interesantno je bilo u prvih 45 minuta, Totenhem je dominirao u prvih pola sata, kada su postigli tri gola, ali im je priznat samo jedan.

Najpre je Lamela već u šestom minutu postigao gol, ali je glavni arbitar Tirni odlučio da iskoristi pomoć "video asistenta", pa je na kraju gol Argentinca poništen zbog navodnog faula.

Nakon toga, u 23. minutu Son postiže gol na asistenciju Lamele, ovoga puta sve je bilo regularno.

Samo pet minuta nakon gola "Pevaca", penal. Son je preuzeo odgovornost, pogodio je mrežu Ročdejla, ali je sudija poništio njegov gol, dosudio indirekt za goste i fudbalera uz Južne Koreje počastio žutim kartonom.

Razloga za ovakav rasplet, zastajanje Sona pri izvođenju najstrože kazne. Više o tome OVDE.

Samo tri minuta kasnije, Hemfris odlično prihvata loptu u kaznenom prostoru "Pevaca" i vara Vorma za 1:1.

Usledila je nešto bolja igra gostiju, a onda je Kenon u poslednjim minutima prvog dela propustio veliku priliku da preokrene rezultat, nakon greške Vorma našao se u dobroj prilici, ali je pogodio samo levu stativu.

Sa tim rezultatom se otišlo na odmor, a onda je nakon samo 15 minuta igre u nastavku sve bilo jasno.

Lukas Moura je od 47. do 53. minuta dva puta proigrao Fernanda Ljorentea, ovaj je oba puta pogodio mrežu Ročdejla, da bi u 59. minutu ulogu asistenta preuzeo Son, egzekutor je ostao isti, 4:1 za Sparse, het-trik Ljorentea.

Od toga trenutka sve je bilo u rukama Sparsa, samo pet minuta kasnije postižu i peti gol, Son postiže svoj drugi na meču, na asistenciju Lamele.

Kada se činilo da će to biti i konačan rezultat ovog susreta, rezervista Kajl Voker-Piters postiže pogodak na asistenciju Dele Alija, u četvrtom minutu sudijske nadoknade vremena.

Totenhem Sparsi su se tako plasirali u 1/4 finale, gde će snage odmeriti sa Svonsijem, a u nastavku pogledajte sve parove naredne runde FA kupa.

Svonsi - Totenhem
Mančester Junajted - Brajton
Lester - Čelsi
Vigan - Sautempton

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Emperador(2018)
Thursday, 01.03.2018
01:25

Totenhem ,Junajted , Sautempton ,Celzi . nPolufinalenCelzi Totenhem nSautempton Junajted nFinale nCelzi Junajted 3:1

avatar
NikkiCFC
Thursday, 01.03.2018
21:37

Ako ti timovi prodju u polufinale nemam sumnju da ce Junajted izvuci Saut.

avatar
lonchy2909
Wednesday, 28.02.2018
23:57

Bice dobra utakmica Lestera i, celzija. Nadam se da Wigan ima snage za jos jedno iznenadjenje. Konacno su se stabilizovali. Kako stvari stoje ulaze u drugu ligu naredne sezone, a I u fa kupu su sjajni. Dobili su sityja, tako da se imaju cemu nadati. Junajted bi trebao biti na wembliju, a nadam se I totenhem. Bice zanimljivo.

avatar
MANUTD
Thursday, 01.03.2018
01:37

Ako ja najbolje znam sta sam rekao onda znam da nisam spominjao nikakvih 30 bodova prednosti, sto dalje implicira da se bavis klevetama na moj racun, zar ne? Kome to samo golovi i asistencije imaju znacaj? Obicnim fanovima fudbala mozda, onom ko se iole poznaje u fudbal ne. Je l' ti mislis da je Ronaldo bio vazniji Fergusonu od Skolsa, coveka koji mu je 20 sezona kreirao igru? Da je Anri bio vazniji u reprezentaciji Francuske od Zidana? Kada neko ima 130 pasova na utakmici to znaci da je on BOS, ne Mesi sa 3-4 puta manje.

avatar
lonchy2909
Thursday, 01.03.2018
15:28

Evo ovako. Meni jese Skols bolji igrac od Lamparda I Dzerarda. Sada Mesi je dvaput ilima triput vazniji od Buskeca. Zidan je, unikat I poseban je igrac. Ali ti nasao porediti Buskeca sa Skolsom I Zidanom. Covece, Buskecu je prioritet da kvari protivnicku igru, kao I nasem Maticu. Mozes ti imati 100 dodavanja ako hoces, ako ne kreiras sanse. Buskec je sjajan zadnji vezni, ali ne mozes ga porediti sa velicinama kao sto su cavi, inijesta, skols, zidan. Kad vec pricamo o tome. Sta mislis koga ce pamtiti u, istoriji za 40 ili 50 godina Messija, Ronalda ili mozda Buskeca? Pa u Realu nisu cenili jednog Kloda Makalelea za koga je sam Zidan rekao da je vazniji od bilo koje zvijezde Reala. Ne klevetam ja tebe, nije mi to bila namjera. Ti si ono izjavio u svojoj euforiji. To je bilo pred pocetak sezone prije godinu I pol dana. Nemam namjeru da se sa tobom prepirem. Imam pametnija posla, a nadam se I ti.