Falkao je promašaj Junajteda?

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 29.12.2014.
19:22
Izvor: Sportske.net

Imao je sve sastojke da bude jedan od najboljih napadača na svetu, što je i bio u jednom trenutku, posebno dok je igrao u Atletiko Madridu. Da li je još uvek?

Beta/AP Photo/PA, Nick Potts
Beta/AP Photo/PA, Nick Potts

Povezane vesti

Navijače Mančester Junajteda je obradovala letos informacija da će Radamel Falkao doći u njihov omiljeni klub, ali povrede i adaptacija ga još uvek nisu dovele do najboljeg mogućeg nivoa kvaliteta koji definitivno poseduje ovaj napadač.

Ipak, pitanje je da li će ikada moći ponovo da dođe do tog pomenutog nivoa, posebno se tu misli na onaj period kada je igrao za Atletiko Madrid.

Godine 2012. on je u finalu Super kupa Evrope skoro sam pobedio Čelsi postigavši tri gola. Prethodno je bio jedan od najboljih igrača na terenu u finalu Lige Evrope. Te sezone u Atletiku postigao je 32 gola.


Završio je kasnije u Monaku, a ove sezone je morao da preskoči Svetsko prvenstvo u Brazilu zbog povrede kolena koje ga i dan danas muči.

Junajted koji je u igračkoj krizi od prošle sezone doveo je ovog fudbalera na pozajmicu uz mogućnost potpisivanja ugovora nakon isteka, a od trenutka kada je došao u Mančester on je postigao svega dva gola na 11 utakmica.

Na poslednjoj utakmici protiv Totenhema nije pokazao one karakteristike koje su ga krasile pre dve godine, svoje prilike nije iskoristio, a nije bio ni u mogućnosti da se izbori za bolje.

Sada ovaj napadač ima 28 godina i hroničnu povredu kolena. Nakon svakog treninga mora da stavlja led na koleno. Kažu da ne utiče na njegove igre, ali svakako da je ovo nešto što zabrinjava navijače.

Da podsetimo da je Junajted pozajmicu platio 6 miliona funti, dok će transfer iznositi 50 miliona te valute ukoliko se desi da produži svoj boravak na "Old Trafordu".

Da li zaista vredi toliko?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
roy keane
Monday, 29.12.2014
20:25

na poslednje dve utakmice koje je poceo gol i astistencija, sudite mu na kraju sezone, sudite mu kad igra cele utakmice a ne poslednjih 15 minuta u rezultatski vec odlucenim utakmica, ja sam siguran da ce eksplodirati u drugom delu sezone.