Fantazi Masteri - Najava 5. kola Premijer lige

Autor: Nemanja Janošev
petak 20.09.2024.
17:00
Izvor: Sportske.net

Spremni za novo kolo?

Povezane vesti

 

subota

1. Vest Hem - Čelsi

Londonski derbi otvara 5. kolo Premijer lige. Ovde bismo mogli videti dosta golova. Nijedna odbrana ne blista na početku sezone i dozvoljavaju dosta udaraca ka svom golu. Odmah u startu se nameću Palmer i Bouen kao primarne opcije za fantazi. Palmer ove sezone doživljava da ga određeni protivnički timovi markiraju i da mu ostavljaju jako malo prostora za igru. Kod Vest Hema je Bouen za sad bio jedini konstantan kada je donešenje poena u pitanju, te se sa razlogom veruje da je jedan od najboljih diferencijala u ligu za naredni vremenski period. Kod Čelsija i drugih opcija za fantazi je najveći problem pitanje ko će igrat? Džekson, uz Palmera, deluje da ima sigurne minute ali sve ostalo je jako teško pogoditi. Nkunku i Sančo su ušli sa klupe protiv Bornmuta i doneli pobedu i poene. Eto Nkunkua konačno kada su ga skoro svi prodali. Šta ćemo sa Netom, Feliksom, Gujuom, Maduekeom i Mudrikom? Madueke nakon het trika je vezao dve utakmice bez poena. Sančez deluje kao najbolja opcija iz odbrane jer ne deluje realno da će Čelsi da se nakupi mnogo clean sheet poena ove sezone, slično trenutno važi i za Vest Hem.

 

2. Aston Vila - Vulvsi

Oli Votkins je konačno obradovao sve vlasnike i pred ovo kolo je najpopularniji transfer! Očekivano, a veruje se da će biti starter i pored toga što još nije 100% fizički spreman. Šta ćemo sa Morganom Rodžersom? Cena je takva da nema mnogo igrača u tom cenovnom rangu koji imaju 90+ minuta na utakmici kao što on ima, a uticaj na igru je ogroman. Da, istina je da još uvek nije doneo poene ali ovde se samo postavlja pitanje trenutka kada će Rodžers da se upiše konačno. Nije slučajno igrač koji je odigrao sve moguće minute od početka sezone. Alternativa je Onana koji se sve više nameće, a postavlja se i pitanje da li je Duran dobar diferencijal. Kada bismo znali da će Emeri u jednom trenutku da upari njega i Votkinsa...onda bi to moglo biti jako zanimljivo. Sa druge strane, njemu je ove sezone dovoljno i 30 minuta da donese poene. Odbrana je za sada razočarala, osim Dinja, a ostaje da vidimo da li će Nedeljković dobiti šansu protiv Vulvsa. Za Vulvse smo već rekli da čekamo period nakon 9. kola, pa da razgovaramo o Strand-Larsenu, Kunji i Ati-Nouriju.

 

3. Fulam - Njukasl

Fulam je prosuo clean sheet poene Robinsonu i Lenu u 93. minutu protiv Vest Hema. Ipak, ko je imao Smit-Roua u timu mogao je da bude zadovoljan. Možemo se složiti da je Muniz razočarao na početku sezone i da je zreo za prodaju. Himenez je bio starter protiv Vest Hema i bio je strelac. Ništa manje se ne može reći i za Isaka, koji je postigao dva gola, ali je meč protiv Vulvsa završio na poluvremenu zbog povrede oka. Nove informacije su nam rekle da ima i povredu prsta i da je njegov nastup na ovoj utakmici doveden u pitanje. Sve više se nameće Harvi Barns i biće veliko čudo ako počne ovaj meč sa klupe. Definitivno odličan diferencijal koji kad nema probleme sa zdravljem zaista može da ponudi mnogo. Ako Isaka ne bude, verovatno će Gordon biti špic, njega nemojte još prodati makar ovo kolo. Odbrana Njukasla još uvek ne garantuje clean sheet poene, pa nisu ni njihovi defanzivci popularni izbori.

4. Lester - Everton

Džejmi Vardi na Dominika Kalvert-Luina. Da je u pitanju 2020. godina verovatno bi njih dvojica imali mnogo veći procenat vlasništva. Ovako pričamo veteranu i fudbalskom buntovniku koji zaslužuje film da se snimi o njemu, i momku koji bi trebalo da je u najboljim fudbalskim godinama ali su mu povrede mnogo usporile razvoj. Ipak, početak sezone je obećava za Kavlert-Luina i deluje da je u najboljoj formi još od vremena Anćelotija, a Vardi je u prve 4 utakmice uputio 3 udarca ka golu i dva puta bio precizan. Desetke ovih timova su Ndidi i MekNil koji su takođe bili vrlo aktivni po pitanju fantazi poena i učinka. Oba tima će se boriti za opstanak, Everton je ispisao neke negativne strane istorije ali dobar raspored bi mogao ove momke iznad u svrsta u jeftine diferencijale koji će vam obezbediti budžet za neke skuplje fudbalere u vašim timovima.

5. Liverpul - Bornmut

Liverpul se brzo oporavio nakon kiksa protiv Notingem Foresta i savladao je Milan u Ligi Šampiona. Odmor su tu dobili Diaz i Robertson, a Slot je dao izjavu koja može da zabrine vlasnike Diaza na fantaziju jer je izjavio da je Gakpo bio planiran da počne i protiv Notingem Foresta. Za Nunjeza je rekao da ga vidi u startnih u 11 u narednom periodu ali da su zadovoljni kompletnim utiskom koji je Žota ostavio na početku sezone. Kada se sve sabere i oduzme, deluje da veće šanse ima da Žota počne za vikend nego Diaz, ali to ne mora ništa da znači. Logično rešenje je Salah, naročito za kapitena ali ovo nije onaj Bornmut od pre dve sezone kada je bilo 9:0, doduše tada Salah nije ništa uradio. Neće ovo biti lak meč, a ko ima defanzivce Liverpula neka ih zadrži za sad. Bornmut nudi Semenja kao odličnog diferencijala, a moramo spomenuti i Tavernije koji je bio najbolji igrač sredine terena po xG statistici u prva četiri kola. Ostaje znak pitanja za nastup Alisona i to može dodatno smanjiti šanse za clean sheet, proti i ovako neugodnog Bornmuta koji voli da igra presing.

6. Sautempton - Ipsvič

Da li je ovde Ipsvič bliži pobedi? Sautempton nakon 4 utakmice ima 0 bodova i samo jedan postignut gol, Ipsvič je uspeo da ostane neporažen na prethodne dve utakmice. Možda je ovo trenutak da se kao diferencijali predstva Lijam Delap (5.5m) napadač ili Lif Dejvis (4.5m) levi bek ili neko od štopera Grivsa i Tuanzebea po ceni od 4.0m. Kod Sautemptona bi Sugavara mogao biti defanzivac vredan pažnje, jer igra vrlo ofanzivno. Ovaj meč može otići i 0:0 i nagraditi sve vlasnike Harvud-Belisa, koji bi trebalo da zaigra jer neće biti Stivensa. Svakako, Sautemtpon je pokazao malo da bi se o njima diskutovalo.

7. Totenhem - Brentford

Samo 4 osvojena boda za Totenhem nakon 4 utakmice. Ovde ne sme da se doživi kiks, a Brentford je nimalo laka ekipa. Nema Joana Vise, ali se očekuje mnogo veće učešće sada i od Šadea i od Karvalja, koji je u Liga kupu bio strelac sa dve zabeležene asistencije. Ipak, tu je glavni fantazi izbor Mbeumo, i mnogo će se pričati o fudbalerima Brentforda od 6. kola jer imaju solidan raspored. Šta ćemo sa Totenhemom? Svi su razočarali, od Sona pa do ostatka igrača na sredini terena. Niko ni ne priča više o Medisonu, Džonsonu...a od Solankea čekamo neke prvi učinak. Možda je ovo i pravi trenutak za to. Najbolja fantazi opcija ostaje Pedro Poro. Bisuma bi trebalo da bude u sastavu.

8. Kristal Palas - Mančester Junajted

Kristal Palas je često u poslednje vreme znao da izađe na kraj sa Mančester Junajtedom. Prošlosezonski duel na Selhurst Parku je bio košmaran za sve navijače i igrače Mančester Junajteda. Na ovom meču je realno očekivati golove pre svega. Neće biti Dukurea, a odbrana Palasa je previše bila nesigurna na početku sezone. Defanzivci Mančester Junajteda su malo i ispod radara prošli. Dva clean sheet-a, Mazraui je imao asistenciju u prvom kolu, Dalot clean sheet i asistencija protiv Sautemptona, De Liht i Onana dvocifreni takođe. Međutim, nije to još uvek uverljivo, kao što nisu ni partije tima Erika Ten Haga. Kod Kristal Palasa znamo da su najbolje opcije za fantazi Eze, Meteta...i da vidimo Nketiju sad. Kod Mančester Junajteda je Garnačo uglavnom donosio poene kada uđe sa klupe. Bruno je konačno skinuo maler, a Rašford bi možda, sa velikim akcentom na možda, mogao da nagovesti neke bolje dane i povratak samopouzdanja. Mnogo tu ima fudbalera koji su kandidati za jeftine diferencijale, poput Amada. Uskoro se vraća Hojlund, treba ispratiti kako će to izgledati na terenu i na koji način će se raspodeliti minutaža njemu, Zirkzeu i ostalima.

nedelja

9. Brajton - Notingem Forest

Veliki šok je bio izostanak Pedra protiv Ipsviča, a ni sada nije najizglednije da li će zagrati. Brajton nije uspeo da probije Ipsvič. a popravni imaju protiv Notingema koji dobro zategnut pozadi ove sezone, i sevaće kontre na sve strane ako Brajton bude imao inicijativu. Da li imamo sigurne fantazi izbore ovde? Dugoročno neko iz odbrane Notingema ako nastave da pružaju ovakve partije. Protiv Liverpula su Aina, Muriljo, Milenković i Moreno bili sjajni. Čak se Sels nameće kao odlična golmanska opcija. Elanga i Hadson-Odoi su ušli sa klupe i doneli poene, treba ispratiti njihove minutaže. Najsigurniji izbori ostaju Vud i Gibs-Vajt. U prva 4 kola nijednom nisu primili više od jednog gola, ali nisu ni postigli više jednog gola na utakmicama. Mnogi fantazi igrači imaju Velbeka, sa dosta manje su Mitoma i Minte. Brajton nakon ove utakmice ima težak raspored, da li je trenutak da se preskoče njihovi fudbaleri?

10. Mančester Siti - Arsenal

Derbi koji svi očekujemo, a plašimo se da će ponovo biti 0:0. Odbrana Arsenala je granitna, a bez Edegora će samo dodatno biti oprezniji. Vraća se Rajs, a ostatak tima je spreman. De Brujne možda i zaigra na ovoj utakmici. Ako imate defanzivce Arsenala u timu...neka budu u startnih 11, jer 0:0 zaista jeste realnost. Videćemo kako će sve izgledati ali ovo je situacija kada Haland neće biti najpopularnija kapitenska opcija, a povratkom Fodena bi moglo još više da ga udalji sa fantazi radara. Mislite o tome. Defanzivci Sitija su sami po sebi rizični, Luis je najbolji izbor jer jeftin, sve ostalo je skupo kada vidimo odnos donetih poena. Ako sada prodajete Saku i igrače Arsenala, imajte na umu sjajan raspored nakon ove utakmice...biće vrlo poželjni tada.

Autor: Marko Čulić, Fantazi Masteri

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke