Fejenord u 100. minutu sačuvao lidersku poziciju

Autor: Boban Filipović
nedelja 27.11.2016.
18:49
Izvor: Sportske.net

U desetom minutu nadokande Đovanijeva četa uspela je da izbegne poraz u Utrehtu, iako je u 90-om imala zaostatak od dva gola.

Beta/AP Photo/Peter Dejong
Beta/AP Photo/Peter Dejong

Povezane vesti

Fejenord je izbegao poraz na jedvite jade, remizirao sa Utrehtom rezultatom 3:3, ali će ostati lider na tabeli posle 14. kola Eredivizije zbog bolje gol-razilke od najvećeg rivala Ajaksa koji se izjednačio sa njima po broju osvojenih bodova.

"Kopljanici"  su ranije danas odneli ceo plen iz Herenvena zahvaljujući golu Davija Klasena petnaestak minuta pre kraja utakmice, koja je završena rezultatom 0:1, i na taj način nakratko preskočili Fejenord na tabeli i privremeno zauzeli čelo.

Reprezentativca Srbije Nemanje Gudelja nije bilo ni u protokolu, podsećamo da je zbog nediscipline po kazni u Jong Ajaksu do daljnjeg.

Činjenica da je Ajaks preuzeo lidersku poziciju uzrokovala je evidentnu nervozu kod pulena Đovanija Van Bronkhorsta na startu meča budući da je  Utreht je već u drugom minutu poveo protiv gostiju iz Roterdama golom Sebastijana Halera, ali je otrežnjenje lideraa nastupilo ekspresno i nepunih 120 sekundi kasnije besmrtni Dirk Kujt poravnao rezultat.

Do odlaska na veliki odmor promena nije bilo, a posle šest-sedam minuta igre u nastavku Đovani Trupe vraća prednost domaćinu. Pet minuta pre kraja Haler svojim drugim golom baca Fejenord u nokadaun, iz koga novi-stari lider ipak uspeva da se probudi u sudijskoj nadokandi.

Najpre je Nikolai Jorgensen u 91. minutu smanjio na 2:3, a onda asistirao Đovanijevom 'džokeru' Krameru u 100-om za konačnih 3:3.

Zanimljivo, sva tri udarca koja su igrači Fejenorda uputili u okvir protivničkog gola završila su u mreži Utrehta.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sunday, 27.11.2016
21:23

Надао сам се да Фејнорд може до титуле, а како одмиче првенство тешко да ће издржати трку са Ајаксом! :(

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Sunday, 27.11.2016
20:30

ovi gori nego barsa...protiv malage se igralo dok ne daju gol ali sudija rekao ne mogu vise da produzavam uradi sam sve sto mogu ali vi ne znate da date gol...

avatar
NIKE
Sunday, 27.11.2016
20:10

Ovi ko Barca protiv Malage igraju 100+ dok ne dadnu gol.