Fešta na aerodromu u Skoplju za heroje Vardara

Autor: Beta Beta
petak 25.08.2017.
21:09
Izvor: Beta

Velika grupa navijača Vardara dočekala je noćas fudbalere makedonskog šampiona na aerodromu "Aleksandar Makedonski" u Skoplju, nakon povrtaka iz Istanbula gde su pobedili Fenerbahče i plasirali se u Ligu Evropa.

EPA/GEORGI LICOVSKI
EPA/GEORGI LICOVSKI

Povezane vesti

Navijači su oko dva i po sata posle ponoći pesmom dočekali fudbalere Vardara posle, kako je saopštio klub "ostvasrenja najvećeg uspeha u istoriji".

"Navijači, zahvaljujevmo na podršci i što nas u ovom ranim satima dočekujete. Vidimo se u grupnoj fazi Lige Evropa. Radujte se uspehu i navijajte za Vardar. Uradili smo sve da vam priredimo nezaboravne trenutke", navodi se u poruci skopskog kluba.

Treener Vadara Čedomir Janevski je, nakon utakmice u kojoj je njeegov tim pobedio Fenerbahče sa 2:1, ocenio da je skopski tim taktički kompletno nadmudrio turski klub.

"Ako smo posle prve utakmice govoril o nekoj sreći za nas, sada slobodno mogu da kažem da nismo pobedili srećno, nego znanjem, taktikom i strategijom. Mnogo sam srećan što su igrači odigrali onako kako smo se dogovorili... Znali smo da će Fenerbahče da igra sa dva-tri odlična fudbalera. Upravo njih smo blokirali, a kada smo uspeli u tome jednostavno smo blokirali igru protivnika", rekao je Janevski.

Nekadašnji trener Crvene zvezde je istakao da je pobede nad Fenerbahčeom mnogo važna za Vardar jer mu obećava mnogo više u budućnosti.

Plasman u grupnu fazu Lige Evropa Vardaru pored istorijskog uspeha znači i osveženje budžeta, a klub iz Skoplja će zbog toga zaraditi najmanje tri i po miliona evra.

Kako piše portal Ekipa, fudbaleri i stručni štab će za plasman podeliti ukupnu premiju od oko 500.000 evra.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Saša MKD
Friday, 25.08.2017
21:24

Upravo tako. Ako je bilo puno sreće u prvoj utakmici, ko je gledao drugu video je da je pobeda zaslužena. Nisu nadigrali Fenerbahče, ali su ih ubili u pojam taktikom, ovi nisu znali šta da rade s loptom. Bravo još jednom za Vardar, pokazali su da se i veći klubovi mogu pobediti. Konačno Liga Evrope i u Makedoniji. Šta god uradili dalje fudbaleri Vardara su pravi heroji.