FIFA potvrdila - VAR na Mundijalu, traži se sponzor!

Autor: Beta Beta
ponedeljak 22.01.2018.
20:44
Izvor: Beta

Svetska fudbalska federacija (FIFA) na predstojećem Svetskom prvenstvu u Rusiji koristiće tehnologiju usporenih snimaka (VAR), a kako je danas prenela agencija Asošijeted pres (AP) već traju pregovori s kompanijama o sponzorstvu.

Epa/Peter Powell
Epa/Peter Powell

Povezane vesti

Ovo će biti prvi put na najvećem fudbalskom takmičenju da će biti korišćena video tehnologija koja bi arbitrima trebalo da pomogne oko spornih situacija koje bi mogle da imaju uticaj na dalji tok meča.

Vladajuće telo za određivanje fudbalskih pravila danas je u Londonu procenjivalo uticaj VAR-a na nedavnim utakmicama, pre nego što FIFA konačno odobri korišćenje tehnologije na Mundijalu.

Direktor poslovnog razvoja FIFA Filip L'Flok rekao je za AP da će "VAR definitivno biti korišćen" na SP, kao i da je "sjajno imati tehnologiju u fudbalu, jer doprinosi pravičnosti".

Razgovarajući o tome da li će VAR nastupiti zajedno sa sponzorom na Svetskom prvenstvu, Flok je rekao da se "razgovara sa različitim tehnološkim kompanijama koje su veoma zainteresovane za ono što radimo na video tehnologiji".

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
FanEngleskogfudbala
Monday, 22.01.2018
22:59

Spanci i zvanicno odustali od titule 😁

avatar
Amar Zornic
Monday, 22.01.2018
22:25
avatar
Crveno boja ljubavi
Monday, 22.01.2018
21:48

Dzaba var kada sudija nekada nece da pogleda,uz lose koriscenje,stetniji je vec da ga nema! 3 celendza po ekipi i traju dokle god su ekipe u pravu(naravno da se ne koriste za aut ili faul na sredini kako utakmice ne bi trajale 5 sati)